Β.Αιγαίο: Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

12:29 19/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου απηύθυνε την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Αλέξανδρο Ροδίτη, με την οποία διαμαρτύρεται για την «απαράδεκτη εξέλιξη της συνεδρίασης του Π.Σ.», στις 16/5/17, και επαναλαμβάνει το αίτημα για μια συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η επιστολή την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου,Στρατής Κόρακας, αναφέρει:

«Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε -και εγγράφως- την διαμαρτυρία μας για

την εξέλιξη που είχε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστική ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής και του Προεδρείου.

Είναι ευνόητη σκοπιμότητα που οδήγησε την Περιφερειακή Αρχή να αποσύρει το θέμα «Μεταβίβαση της αρμοδιότητας των απευθείας αναθέσεων των δημοσίωνσυμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών από το Περιφερειακό Συμβούλιοστην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου», του οποίου η συζήτηση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και διαφαινόταν ότι δεν θα ετύγχανε της εγκρισης της πλειοψηφίας των μελών του Π.Σ. Αντίθετα διαφαινόταν ότι θα είχε την στηριξη της η πρόταση να τεθεί ένα όριο τριών χιλάδων(3.000) ευρώ και όχι είκοσι χιλιάδων (20.000) που ζητούσε η εισήγηση. Θεωρούμε όμως ότι το Προεδρείο, διαφυλάσσοντας το κύρος του, δεν έπρεπε να αποδεχτεί αυτή την αυθαιρεσία.

Αυτό το επεισόδιο, που οδήγησε στην διαμαρτυρία και αποχώρηση ολόκληρης της αντιπολίτευσης, έδειξε, για πολλοστή φορά, την απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την παραπέρα υποβάθμιση της λειτουργίας του.

Πιστεύουμε ότι δεν πάει άλλο. Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας , που κάνουμε συνεχώς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, εδώ και πάνω από ένα χρόνο : Να συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του. Το αίτημα αυτό συμμερίζονται όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Συνεπώς σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Π.Σ.έπρεπε να είχε ήδη συγκληθεί.

Σήμερα επαναλαμβάνουμε αυτό το αίτημα, θεωρώντας ότι έχει πάρει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα. Φυσικά δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι η «ρίζα του κακού» είναι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, (που ολοκληρώθηκε με τον «Καλλικράτη») που απαξιώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετατρέπει την Περιφέρεια στο μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι μια συζήτηση για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου θα αποβεί ωφέλιμη και θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστούν ορισμένες αδυναμίες, έστω λειτουργικές ανεξάρτητα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα