Β. Κόκκαλης: Κορωνίδα του πρωτογενή τομέα αμπελουργία και οινοποιία

11:12 28/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η ελληνική αμπελουργία και οινοποιία, αποτελούν την κορωνίδα του πρωτογενή μας τομέα, που με τη σειρά του βάζει τα θεμέλια για μία παραγωγική οικονομία που θα στέκεται με αξιώσεις απέναντι στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και θα προσφέρει ευκαιρίες στους πολίτες της, με στόχο την ευημερία πρώτα των ανθρώπων και μετά των αριθμών». Τα παραπάνω επεσήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, εγκαινιάζοντας την Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.
Το κυβερνητικό στέλεχος στάθηκε σε μία σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί ή δρομολογούνται από το υπουργείο

για την ενίσχυση ενός εξαιρετικά παραγωγικού και προσοδοφόρου στην οικονομία τομέα που συνδέεται με το αμπέλι, ενώ έστειλε παράλληλα μήνυμα με πολιτικό περιεχόμενο, ζητώντας από τους πολίτες να περιορίσουν τις όποιες διαφορές και με ομόνοια να βάλουν όλοι μαζί το λιθαράκι στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε και τη Γιορτή Κρασιού στη Ραψάνη.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε επίσης πως « Γνωρίζουμε βέβαια, πως δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στο χώρο της αμπελουργίας και της οινοποιίας. Ξέρουμε ότι έχουν γίνει λάθη, ξέρουμε ότι έχουν παρθεί οδυνηρές αποφάσεις, στα στενά πλαίσια της συμφωνίας μας με τους δανειστές.
Ωστόσο, κάθε μέρα που περνάει, είναι πλέον πρόδηλο, πως η μάχη με την κρίση κερδίζεται. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να αναπροσαρμόζουμε διαρκώς προς το βέλτιστο την πολιτική μας, αίροντας αδικίες και λαμβάνοντας μέτρα και πρωτοβουλίες.
Μία από τις αδικίες που σύντομα αναμένεται να αποκατασταθεί, εντός του τρέχοντος έτους δηλαδή, είναι η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Κι αυτό σας θυμίζω αποτελεί δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα