Τζιτζικώστας: Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη βοήθεια στους απόρους

16:30 15/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επίσπευση των διαδικασιών για το νέο πρόγραμμα παροχής βοήθειας στους απόρους ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα έτη 2017 και 2018 και να μην υπάρξει κανένα κενό στην παροχή βοήθειας προς τους δικαιούχους.
Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο, προτού λήξει η φετινή χρονιά, να ανανεωθούν οι κοινωνικές συμπράξεις που υλοποιούν το πρόγραμμα και γνωστοποίησε ότι στη νέα

περίοδο λειτουργίας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η βοήθεια προς τους άπορους σχεδόν διπλασιάζεται και ξεπερνά πλέον τα 25 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το έργο του ΤΕΒΑ έχει πανελλαδικά προϋπολογισμό 330 εκ. και θα διαρκέσει μέχρι και το 2020.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από ό,τι στις υπόλοιπες περιφέρειες οι διαγωνισμοί για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ που αφορούσαν τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή, με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας φτώχειας, που διογκώνονται τα τελευταία χρόνια. Συνολικά, αξιοποιήθηκαν κονδύλια περίπου 13 εκ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 και με τα χρήματα αυτά, από τις έξι κοινωνικές συμπράξεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διανεμήθηκαν περίπου 3.500 τόνοι βοήθειας προς τους 61.000 ωφελούμενους.
Ειδικότερα, ανά κοινωνική σύμπραξη η κατανομή των ωφελουμένων δείχνει πως περίπου 30.000 είναι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, καθώς άλλοι 8.500 είναι στην Ημαθία, 4.000 στο Κιλκίς, 7.000 στην Πέλλα, 9.000 στις Σέρρες και λίγο πάνω από 3.000 στη Χαλκιδική.

Keywords
Τυχαία Θέματα