Τζανακόπουλος:

10:54 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πολύ κοντά» στο να βρεθεί ένα «σημείο ισορροπίας» για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας ακόμη και πριν τις 20 Μαρτίου είναι κυβέρνηση και θεσμοί, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πάντως ότι παραμένει η επιφύλαξη των εργασιακών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ως προς τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για να συμμετέχει στο πρόγραμμα υπάρχουν δυο μεγάλα θέματα: τα εργασιακά και η συζήτηση περί μέτρων και αντιμέτρων. «Ειδικά στις δημοσιονομικές προτάσεις

υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων», δήλωσε, προσθέτοντας πάντως πως «συνεχίζει να υπάρχει η επιφύλαξη για τα εργασιακά».

«Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους εταίρους για μία συνολική συμφωνία – όχι μία ‘σπασμένη’ συμφωνία μέχρι το 2018, μία άλλη για το 2019» και άλλη για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα, εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι μία συμφωνία «που θα πάει τη χώρα και την οικονομία και μετά το 2019».

Εκτός από το ΔΝΤ, για το κλίμα της αβεβαιότητας η κυβέρνηση αποδίδει ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση την οποία κατηγορεί ότι επέλεξε πολιτική «κινδυνολογίας και καταστροφολογίας».

Αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ότι πρόκειται για προσωρινά στοιχεία, που, ακόμα και αυτά, καταδεικνύουν μηδενική ύφεση για το 2016 και δεν επηρεάζουν τον συνολικό στόχο.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Keywords
Τυχαία Θέματα