Τρόπους ανάπτυξης του πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού διερευνά το Επιμελητήριο Λάρισας

10:51 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με στόχο την αναζήτηση στρατηγικών για την ανάπτυξη του πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού στην Π.Ε. Λάρισας και τα πιθανά σημαντικά οφέλη, που μπορούν να προκύψουν για την τοπική επιχειρηματικότητα, διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας. Καλεσμένος και κύριος ομιλητής ήταν ο επί χρόνια συνεργάτης του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Δικτύου Επιχειρήσεων Ολύμπου-Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) κ. Pierre Spirito, Διευθυντής του γαλλικού τουριστικού φορέα ανάπτυξης CDT Lozère και συνεργάτης του γαλλικού

φορέα ποιότητας τουριστικών καταλυμάτων Clévacances.

Οι δύο αυτές ήπιες μορφές τουρισμού κερδίζουν έδαφος στην διεθνή αγορά καθώς προσφέρουν στους επισκέπτες την ελευθερία της εξερεύνησης και στις τοπικές κοινότητες ανάπτυξη, χωρίς την απαίτηση κοστοβόρων επενδύσεων. Για την περιοχή μας που κατά κύριο λόγο έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την αυθεντικότητα και το φυσικό της περιβάλλον, η ομιλία του κ. Spirito ήρθε για να επιβεβαιώσει την πεποίθηση και τις μέχρι τώρα προσπάθειες, ότι η χρήση της παγκόσμιας φήμης του Ολύμπου, ως εμπροσθοφυλακής, είναι απαραίτητη στην έναρξη μιας συντονισμένης προσπάθειας αξιοποίησης του τουριστικού αποθέματος της ενδοχώρας.

Πρωτίστως, έλαβε χώρα η συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, του Επιμελητηρίου και της ιδιωτικής και δημόσιας επιχειρηματικότητας, όπου αναλύθηκαν και προτάθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης και υποστήριξης του πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού από πλευράς των δημόσιων φορέων. Στην ίδια συνάντηση παρουσιάστηκε περιληπτικά η πρόταση συμπληρωματικής πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων ως φιλικά προς τους ποδηλάτες και πεζοπόρους και της πρόσθετης αξίας που θα προσδώσει το εγχείρημα στο συνολικό πλάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα