Τρίπολη: Συνάντηση Γ. Παπαηλιού με ΣΑΟΟ

13:53 9/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Η. Παπαηλιού, στις 8.12.2017, επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο και είχε διαλογική συζήτηση με τα μέλη του.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, αφού αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αρκαδίας, την ανόθευτη φύση και το φυσικό κάλλος, που πρέπει να διαφυλαχθούν-να προστατευθούν ως «κόρη οφθαλμού», εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελούν ο ΣΑΟΟ, ενεργοί πολίτες και άλλες συλλογικότητες προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόσθεσε δε, ότι αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα συνδυαζόμενα και με άλλα, επίσης σημαντικά, την ιστορία, τον πολιτισμό και την τοπική λαϊκή παράδοση, μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την ανάδειξη της περιοχής, μέσω, περιβαλλοντικά φιλικής και οικονομικά επωφελούς για τη φύση και τους ανθρώπους, ήπιας ανάπτυξης.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΟΟ, αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας διαχειριστικού φορέα για το Μαίναλο, που εδώ και καιρό «έχει κολλήσει», προώθησης του δικτύου των μονοπατιών και υλοποίησης της ιδέας-πρότασης του ΣΑΟΟ, για τη δημιουργία ιστορικών μονοπατιών που να καλύπτουν τις ιστορικές περιόδους της Επανάστασης του 1821 και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, συμφωνώντας με τον ΣΑΟΟ, ανέφερε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα προώθησης όλων των παραπάνω, στο πλαίσιο των υφισταμένων οικονομικών συνθηκών.

από δελτίο Τύπου

Keywords
Τυχαία Θέματα