Τρίπολη: Ειδήσεις από την Πελοπόννησο

08:47 16/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

-Απαγχονισμένος στην αυλή ενός σπιτιού στη Σπάρτη βρέθηκε εχθές από τον ιδιοκτήτη, ένας 45χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Η υπόθεση ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

-Σήμερα Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, για το νέο 2018. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 3.30 το μεσημέρι και θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

-Σήμερα θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Τρίπολης, στις 7,30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο. Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο προυπολογισμός

του βρεφονηπιακού σταθμού του ιδρύματος Βοσυνιώτη και η συμμετοχή του δήμου σε προγράμματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα.

– Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας η υποβολή πρότασης από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας για τη δημιουργία «ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000,00€.

-Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας θα ονομαστεί το Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας «Γεώργιος Κανδηλώρος», στην μνήμη του αποβιώσαντος καθηγητή της ιατρικής, ένθερμου πρωταγωνιστή της ίδρυσης και λειτουργίας του, για την ανάπτυξη της Δημητσάνας και της ευρύτερης περιοχής.

-Κορυφαίοι ερευνητές και επαγγελματίες του κλάδου των ασύρματων τηλεπικοινωνιών, από όλο τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, θα βρεθούν τον Ιούνιο στην Καλαμάτα για να μελετήσουν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις για τις νεότερες εξελίξεις, στις προηγμένες επεξεργασίες σημάτων στις ασύρματες επικοινωνίες.

-Ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης θα είναι ομιλητής στην κοπή της πίτας του Ροταριανού Ομίλου Καλαμάτας με θέμα “Η ασφάλεια στο επίκεντρο του κοινωνικού συμβολαίου”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Elite City Resort”.

-Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου και τα Εργατικά Κέντρα Κιάτου, Κορίνθου, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, διοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, 13:00π.μ. – 19:00μ.μ., εκδήλωση πληροφόρησης όπου θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης.

-Επιστημονική ημερίδα θα οργανώσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας το Σάββατο 27/1/2018 στο ξενοδοχείο «Μαίναλον» με θέμα «Κλινική εφαρμογή αποκαταστάεων μερικής και ολικής επικάλυψης». Εισηγητής : Δρ Κοσμίν Σάβα, Χειρ. Οδοντίατρος, Εξειδικευθείς στην Προσθετική“

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, με τίτλο «Τεχνικές θεάτρου στη σχολική τάξη: Φωνή, σώμα, λόγος». Το εργαστήρι θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 17:30΄ στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα