Τρίκαλα: Το Επιμελητήριο ενημερώνει για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

19:18 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημερωτική εκδήλωσης για τις τέσσερις πρώτες προκηρύξεις του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου (4399/2016) διοργανώνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Ομιλητές της εκδήλωσης, η οποία θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, θα είναι ο Προϊστάμενος το Τμήματος Κινήτρων Νίκος Γουγουλιάς και οι πιστοποιημένοι αξιολογητές και ελεγκτές του Αναπτυξιακού Νόμου από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Άγγελος Αγοραστός και Χρήστος Γερμανολούδης.

Οι τέσσερις προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου αφορούν στη

Γενική Επιχειρηματικότητα, τις ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού, τις Νέες ανεξάρτητες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τις Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους, με επιλέξιμες να θεωρούνται οι υφιστάμενες, νεοϊδρυόμενες και υπό σύσταση επιχειρήσεις που πρόκειται να υλοποιήσουν ένα από τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια.

Επιλέξιμοι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας είναι της μεταποίησης και μεγάλο μέρος των κλάδων παροχής διεθνώς εμπορεύσιμων υπηρεσιών και προϊόντων με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο να ενισχύει τον πρωτογενή τομέα, όπως θερμοκήπια-κτηνοτροφικές μονάδες, τον δευτερογενή τομέα (μεταποιητικές επιχειρήσεις) αλλά και τον τριτογενή τομέα (τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες, υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics, κ.α.).

Σε ό,τι αφορά το ελάχιστο ύψος τη επένδυσης, ορίζεται στις 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, στις 100.000 ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, στις 150.000 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις, στις 250.000 ευρώ για τις μεσαίες επιχειρήσεις και στις 500.000 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα