Τρίκαλα: Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις, ζημιές σε υποδομές και πλημμυρισμένες εκτάσεις

14:57 17/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην περιοχή των Χασίων Καλαμπάκας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα στο Νομό Τρικάλων λόγω της έντονης βροχόπτωσης από χθες το μεσημέρι. “Φούσκωσε” ο Πηνειός ποταμός σε πολλά σημεία, αλλά προς στιγμήν δεν προκαλεί ανησυχία.
Από την περιοχή ΔενδροχωρίουΩστόσο, χείμαρροι που “έσπασαν” πλημμύρισαν τμήματα της εθνικής οδού προς Γρεβενά, με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τους Δήμους να βρίσκονται επί ποδός, με πάνω από 20 μηχανήματα βαρέως τύπου που επεμβαίνουν με τεχνικές εργασίες όπου απαιτηθεί. Ολιγόωρο πρόβλημα προέκυψε τα ξημερώματα στην ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων,

στο ύψος του Μουργκανίου, όπου τα νερά χειμάρρου κάλυψαν το οδόστρωμα, χωρίς όμως να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ με παρεμβάσεις επί του χειμάρρου τα νερά διοχετεύθηκαν προς άλλη κατεύθυνση. Προβλήματα δημιουργήθηκαν το βράδυ και στις επαρχιακές οδούς Διάβας – Αμπελίων και Διάβας – Καστανιάς, όπου ο όγκος του βρόχινου νερού δεν μπορούσε να απορροφηθεί από τους υπάρχοντες αγωγούς, με την κατάσταση ωστόσο να έχει ήδη εξομαλυνθεί και την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων να συστήνει στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή, σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Τρικάλων. Στα όρια των Δήμων Τρικκαίων και Πύλης, οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών, Βαλομανδρίου, Φωτάδας, Δενδροχωρίου και Παραποτάμου ανησυχούν για αντίστοιχα πλημμυρικά φαινόμενα του φθινοπώρου του 2016, βλέποντας να ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών, όπου και έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις. Ο Δήμος Πύλης έχει ήδη ζητήσει, με σχετικό έγγραφο, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που έπραξε και ο Δήμος Καλαμπάκας, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες καταγράφηκαν και στον Δήμο Φαρκαδόνας. Δεδομένες είναι οι ζημιές σε υποδομές, όπως φρεάτια και δρόμους, χωρίς να έχει καταγραφεί το μέγεθος τους. Στην πόλη των Τρικάλων προκλήθηκαν μικροπροβλήματα, με δρόμους που πλημμύρισαν και με τη δημοτική αρχή να στρέφει το ενδιαφέρον της στην γέφυρα, επί του Πηνειού ποταμού, της Τοπικής Κοινότητας Διαλεχτού, ενώ στην πόλη της Καλαμπάκας η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Να προστεθεί ότι για προληπτικούς λόγους παρέμειναν κλειστές 10 εκπαιδευτικές μονάδες στην περιοχή Καλαμπάκας και συγκεκριμένα ο Παιδικός Σταθμός , το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο Χρυσομηλιάς, το Δημοτικό Γλυκομηλιάς, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αμπελίων, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ασπροκκλησιάς καθώς και το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Αγιοφύλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα