Τρίκαλα: Κρίνεται αύριο η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων

15:14 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόταση της δημοτικής αρχής για μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, θα υπερασπιστεί αύριο στην Αθήνα ο δήμαρχος της κωμόπολης Χρήστος Σινάνης.

Έχοντας στην φαρέτρα του τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή ονόματος του Δήμου, ο κ. Σινάνης μεταβαίνει στη πρωτεύουσα για να παραστεί στην Επιτροπή του Συμβουλίου Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών, καθ’ υλη αρμόδια για τη μετονομασία Δήμων,

Κοινοτήτων, Τοπικών Διαμερισμάτων και οικισμών. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο δήμαρχος Καλαμπάκας επισήμανε πως “η μετονομασία του Δήμου υπήρξε από τις πρώτες προτεραιότητες της σημερινής δημοτικής αρχής, μαζί με τη μονιμοποίηση της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, η οποία επιτεύχθηκε τον περασμένο Μάιο”. Επισήμανε, δε, πως “η μετονομασία σε Δήμο Μετεώρων θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή στο πεδίο της τουριστικής προβολής λόγω της Μοναστικής Πολιτείας και των Ιερών Βράχων”, που προσελκύουν εκατομμύρια επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Έσπευσε, πάντως, να καθησυχάσει τους δημότες ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του ονόματος της Καλαμπάκας, ως πρωτεύουσα του Δήμου και δη Μετεώρων, εφόσον γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Επιτροπή γα την αλλαγή του ονόματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα