Τρίκαλα: Καταργούνται τρία σχολεία, υποβιβάζονται δύο

20:34 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατάργηση τριών σχολικών μονάδων και την υποβάθμιση άλλων δύο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη και τον αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, από την προσεχή σχολική χρονιά 2016-2017 καταργούνται, λόγω έλλειψης μαθητών, το Δημοτικό σχολείο Κακοπλευρίου στο Δήμο Καλαμπάκας, καθώς και δύο Νηπιαγωγεία, στην Αγία Κυριακή του Δήμου Τρικκαίων και των Καλογήρων στο Δήμο Πύλης. Υποβιβάζονται,

δε, από 4θέσια σε 3θέσια, το Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Διαλεκτού στον Δήμο Τρικκαίων καθώς και το Δημοτικό σχολείο Καστρακίου στον Δήμο Καλαμπάκας. Να σημειωθεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση αφορά, σε όλη την Ελλάδα, την κατάργηση 8 Δημοτικών και 30 Νηπιαγωγείων, τη συγχώνευση δύο Δημοτικών και 44 Νηπιαγωγείων, την προαγωγή 39 Δημοτικών και 37 Νηπιαγωγείων, τον υποβιβασμό 47 Δημοτικών και 8 Νηπιαγωγείων και την ίδρυση τεσσάρων Δημοτικών και ενός Νηπιαγωγείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα