Τρίκαλα: Εγκαίνια για την πλατεία ελληνογερμανικής φιλίας

18:25 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπροσωπεία της γερμανικής πόλης Άμπεργκ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μάικλ Τσέρνι, υποδέχεται αύριο ο Δήμος Τρικκαίων, για τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς που κατασκευάστηκε με δωρεά παιχνιδιών του βαυαρικού Δήμου, στην πλατεία της συνοικίας “Πράσινη Γωνιά” που θα λάβει επίσημα και το όνομά του.

Η σχετική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο στις 8 το βράδυ, περιλαμβάνοντας ολιγόλεπτες ομιλίες, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αλλά και απευθείας μετάδοση (live streaming) της όλης διοργάνωσης στις δύο πόλεις, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων. Οι αδελφοποιημένοι

Δήμοι επισημοποιούν για πολλοστή φορά τις άριστες σχέσεις τους, με εκατέρωθεν υποστήριξη, αφού έχουν προηγηθεί χρηματικές ενισχύσεις του Ελληνογερμανικού Συλλόγου “Hellas” στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Ήφαιστος”, ενώ πέρυσι προσφέρθηκαν δύο απινιδωτές που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στο Άμπεργκ, μία πλατεία – κυκλικός κόμβος, ονοματίστηκε “Τρίκαλα” προς τιμήν του Δήμου Τρικκαίων, ενώ το 2015 σταλθήκαν στον βαυαρικό Δήμο πινακίδες με τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων. Η γερμανική αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί στην πόλη και στα αξιοθέατα του Νομού, ενώ το Σάββατο έχει προγραμματιστεί διμερής συνάντηση-συζήτηση για τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας των δύο Δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα