Τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ορεστιάδα

11:09 13/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριήμερη επίσκεψη στη Νέα Ορεστιάδα θα πραγματοποιήσει από τις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος για το έτος “Στέφανου Καραθεοδωρή”, όπως έχει οριστεί το 2017 για το δήμο Ορεστιάδας.

Το τριήμερο θα αποτελέσει την κορύφωση των ετήσιων εκδηλώσεων, όπως σημείωσαν εχθές, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου, Δαμασκηνός, ο πρόεδρος

της επιστημονικής επιτροπής του συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του τριημέρου και ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Δ. Π.Θ., Γιώργος Μηνόπουλος, και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Βύσσας “Στέφανος Καραθεοδωρή” και αντιδήμαρχος Βύσσας και διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Ορεστιάδας, Χρήστος Ορμανλίδης. Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα εγκαινιάσει το Μουσείο “Καραθεοδωρή” στη Βύσσα, θα επισκεφθεί τη βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας, σχολικές και στρατιωτικές μονάδες. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, θα απευθύνει χαιρετισμό στο συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Στέφανου Καραθεοδωρή, με τη συμμετοχή τριών πανεπιστημιακών και ενός εκπροσώπου της οικογένειας Καραθεοδωρή.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον «Μεγάλο Γενάρχη Στέφανο Καραθεοδωρή», όπως είναι ο τίτλος της. Την πρωτοβουλία διοργάνωσης είχε ο δήμος Ορεστιάδας σε συνεργασία με την Ε. ΠΟ. Φ. Ε. τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και άλλους φορείς.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα