Τρεις βιασμοί- 900 κακουργήματα από παιδεραστή του διαδικτύου -Προσποιόταν τον Τζ. Μπίμπερ

15:01 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως τον βιασμό τριών παιδιών, εκτός των 931 εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται, έφτασε 42χρονος Αυστραλός παιδεραστής που αποπλανούσε ανήλικους θαυμαστές του Τζάστιν Μπίμπερ, δηλώνοντας online στο Διαδίκτυο, ότι είναι ο ίδιος ο Καναδός τραγουδιστής.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, προειδοποιεί ότι «οι γονείς δεν κατάφεραν μία ακόμη φορά να προστατέψουν τα παιδιά τους από παιδεραστή του διαδικτύου» , ενώ γνωστοποιήθηκε ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε διάφορες πλατφόρμες, εκτός του Facebook και του Skype, για να εκμεταλλευτεί 157 παιδιά.

Από τα ανήλικα θύματα, τα 50 βρίσκονται στις ΗΠΑ, τα 20 στη Βρετανία, τα 6 στην Αυστραλία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνεργασία και των γερμανικών αρχών.

Η δίκη του παιδεραστή, ορίστηκε για τις 6 Απριλίου, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Τζον Ρους χαρακτήρισε «ειλικρινά φρικτές» τις κατηγορίες και προειδοποίησε τους νεαρούς θαυμαστές του τραγουδιστή και τους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση.
«Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά μπορούσαν να πιστέψουν ότι επικοινωνούν με τη συγκεκριμένη διασημότητα υπογραμμίζει την ανάγκη να σκεφτούμε στα σοβαρά για τον τρόπο που εμείς ως κοινωνία εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Ρους.

ΠΗΓΗ:BBC, AΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα