Τρεις νέες συλλήψεις για Energa και Hellas Power

18:29 4/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τρία άτομα συνελήφθησαν, μετά από ένταλμα του ανακριτή, και άλλα δύο αναζητούνται για συμμετοχή στην υπόθεση Energa και Hellas Power. Κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς βρέθηκαν εμβάσματα στους λογαριασμούς τους, προερχόμενα από ύποπτες εταιρίες οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση.Από τους τρεις, οι δύο έλαβαν
προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο και παραμένουν υπό κράτηση, ενώ η τρίτη, μία 63χρονη σύζυγος και μητέρα δύο ήδη προσωρινά κρατούμενων για την υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τα άλλα δύο εντάλματα σύλληψης είναι σε βάρος ενός ξένου υπηκόου, εκπροσώπου αλλοδαπής εταιρίας, καθώς και ενός Έλληνα εκπροσώπου λιβεριανής εταιρίας που φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση των χρημάτων.

Για την υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι έξι κατηγορούμενοι για αδικήματα που αφορούν, ανά περίπτωση, υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αφορά ποσά από την εμπορία ρεύματος που οι δύο εταιρίες Εnerga και Hellas Power, δεν κατέβαλλαν στις αρμόδιες κρατικές αρχές, όπως τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας, τα οποία εισέπρατταν από τους καταναλωτές.

Το κατηγορητήριο σε βάρος τους αναφέρει ότι τα επίμαχα ποσά, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, εξήχθησαν εκ μέρους των υπευθύνων των δύο εταιρειών σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα