Τραυματίες εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου από έκρηξη στην Αμβέρσα

07:42 16/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν πολυκατοικία κατέρρευσε στην Αμβέρσα, στο βόρειο τμήμα του Βελγίου, εξαιτίας έκρηξης που οφειλόταν σε διαρροή φυσικού αερίου, γνωστοποίησε σήμερα η αστυνομία.

Antwerp: Belgium building collapses in explosion

BBC News (World) (@BBCWorld) January 15, 2018

Η έκρηξη

σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια.

At least 14 injured in gas explosion that caused building collapse in Belgium's Antwerp

SBS News (@SBSNews) January 16, 2018

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν έναν πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για πέντε τραυματίες. Φωτογραφικά στιγμιότυπα και τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και άλλα δύο που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Huge explosion brings down building in Antwerp, Belgium – YouTube via @skinnergj

— Dougy's Daily Digest (@skinnergj) January 16, 2018

«Οι πρώτες πληροφορίες για τα θύματα: 14 άνθρωποι είναι τραυματίες ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε αργότερα το γραφείο Τύπου της βελγικής αστυνομίας μέσω Twitter.

Μια ομάδα έρευνας και διάσωσης με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έσπευσε στο σημείο για να αναζητήσει επιζώντες που μπορεί να είναι παγιδευμένοι.

Explosion in Belgium.

— Michael John Dunlap (@stonequest455) January 15, 2018

Το Βέλγιο παραμένει σε κατάσταση συναγερμού από το 2016, όταν τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επιθέσεις στις Βρυξέλλες οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα