Τον τρόμο στη Βαρκελώνη έζησε η κόρη του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

10:48 18/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον τρόμο από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη χθες το απόγευμα έζησε η Μαρία Σαβελίδη, κόρη του προϊσταμένου της Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη που βρίσκεται στην Ισπανία για διακοπές μαζί με την παρέα της, όλα παιδιά ηλικίας 23-24 ετών.

Ο κ. Σαβελίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, δήλωσε ανήσυχος για όλα όσα συμβαίνουν εκεί αλλά και για την ασφαλή επιστροφή του παιδιού του στην Ελλάδα, καθώς ακόμη η

κατάσταση είναι ρευστή, δεν λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν έχουν γνώση τι θα γίνει με τις πτήσεις στα αεροδρόμια. Τα παιδιά ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν σε τρεις μέρες και ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα περιμένουν ή θα αναζητήσουν τρόπο να επιστρέψουν.
“Παγώσαμε όταν πληροφορηθήκαμε τι έγινε στη Βαρκελώνη και έως ότου επικοινωνήσουμε με τη Μαρία να μάθουμε ότι είναι καλά. Το κορίτσι ήταν κοντά στο συμβάν, ίσως και στα 100 μέτρα, όπως διαπιστώσαμε από τα google maps σύμφωνα με τα όσα μας περιέγραψε. Άνθρωποι πανικόβλητοι έτρεχαν δεξιά και αριστερά, στην αρχή τα παιδιά κατέφυγαν σε μία εκκλησία και στη συνέχεια σε ένα ξενοδοχείο όπου όλοι έτρεξαν να κρυφτούν ακόμη και στις τουαλέτες. Επικοινωνούσαμε με το messenger και με sms και στην ουσία εμείς του πληροφορούσαμε τι συμβαίνει και πως να κινηθούν. Τους δώσαμε π.χ. τον αριθμό τηλεφώνου που έγιναν οι ισπανικές αρχές για βοήθεια, αλλά και την σελίδα στο facebook όπου κυρίως πολίτες ανέφεραν πως μπορούσαν να βοηθήσουν, φιλοξενώντας πολίτες πχ ή προσφέροντας άλλες υπηρεσίες. Τελικά τα παιδιά αργά το βράδυ αξιοποίησαν την προσφορά των οδηγών ταξί της Βαρκελώνης και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους δωρεάν. οι ισπανικές αρχές για πληροφορίες, ιστοσελίδα του facebook. για βοήθεια, κ.α. Τους καθησυχάσαμε και τελικά αξιοποίησαν προσφορά των οδηγών ταξί της Βαρκελώνης και μεταφέρθηκαν δωρεάν στο ξενοδοχείο. Είχαν οργανωθεί πολύ καλά οι ταξιτζήδες. Έδιναν έναν σύνδεσμο στο δίκτυο όπου δήλωνες που ήσουν και έρχονταν και σε έπαιρναν και σε μετέφεραν στον προορισμό σου”, εξιστορεί ο κ. Σαβελίδης.

Επιπλέον ο κ. Σαβελίδης επισήμανε ότι τα παιδιά, παρά το νεαρό της ηλικίας τους αντέδρασαν με ψυχραιμία. “Καληνύχτισα την κόρη μου λέγοντάς της, “καληνύχτα ηρωίδα μας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα