Τον Νοέμβριο το νομοσχέδιο με τις αλλαγές σε ΥΚΩ, κοινωνικό τιμολόγιο

14:56 18/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νομοσχέδιο που θα προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του κοινωνικού τιμολογίου και στη τιμολόγηση των Υ.Κ.Ω. (Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας) θα πάει στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως οι χρεώσεις για τις Υ.Κ.Ω. θα κλιμακώνονται πιο ομαλά, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες επιβαρύνσεις για μικρή αύξηση της κατανάλωσης.

Ο ίδιος δήλωσε πως μετά το 2020

οι χρεώσεις Υ.Κ.Ω. θα μειωθούν στο μισό, δηλαδή από τα 700 εκατ. στα 350 εκατ. ενώ μετά το 2023 δεν θα υπάρχουν πλέον χρεώσεις Υ.Κ.Ω. καθώς θα έχουν μηδενιστεί.

Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά και όχι απομάκρυνσης 500.000 καταναλωτών από την επιχείρηση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΔΕΗ θα πρέπει να παραχωρήσει το 40% του λιγνιτικού δυναμικού σε τρίτους αλλά δεν πρόκειται να πουλήσει υδροηλεκτρικά.

Ερωτηθείς για την διανομή του «κοινωνικού πλεονάσματος» σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση του στόχου 1,75% του ΑΕΠ φέτος, ο υπουργός ανέφερε πως οι δανειστές θέτουν ως προτεραιότητα την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα 7 δισ. έχουν πέσει στα 3 δισ. ευρώ.

Επίσης, στο τέλος Οκτωβρίου ξεκινά το πρόγραμμα «Εξ Οικονομώ Κατ` Οίκον».

Keywords
Τυχαία Θέματα