Τον Φεβρουάριο η δίκη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

12:09 19/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις 5 Φεβρουαρίου του 2018 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, δίκη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσου Τσιαπλέ μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η εργοδοσία του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ. Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι η πρώην πρόεδρος των εργαζομένων της επιχείρησης και άλλα 8 άτομα, 5 εκ των οποίων έχουν σταματήσει την εργασία στην ΑΡΩΓΗ.

Η κατηγορία αφορά στην 29ημερη κινητοποίηση

των εργαζομένων που διεκδικούσαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών του 2014. Στο πλευρό των εργαζομένων στάθηκε το σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου γίνεται λόγος «για νέα προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές και τονίζεται πως «Η συγκεκριμένη ενέργεια της εργοδοσίας αποτελεί πραγματικά πρόκληση όταν την ίδια στιγμή εξακολουθούν και δεν έχουν καταβληθεί πλήρως ακόμη τα δεδουλευμένα που διεκδικούσαν τότε οι εργαζόμενοι , ενώ παράλληλα συνεχίζει την ίδια τακτική και σήμερα αφήνοντάς τους απλήρωτους για πολλούς μήνες και τώρα».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί:
•Να σταματήσουν οι δίκες και κάθε είδους διώξεις εργαζομένων, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και της συμμετοχής τους στους αγώνες.
•Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικές νόμος. Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
•Κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων. Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
•Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς.
•Απαγόρευση με νόμο των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα