Το «Θεσσαλικό» επιστρέφει με τις «Βάκχες» στην Επίδαυρο

12:46 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Επίδαυρο με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη επιστρέφει μετά από 12 χρόνια το «Θεσσαλικό Θέατρο», όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης. Ο κ. Καλογιάννης μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Π. Σάπκα και την πρόεδρο του «Θεσσαλικού» Β. Τσεκούρα, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την στιγμή αυτή σε μια περίοδο που τα περισσότερα περιφερειακά θέατρα βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης.

Η πρόταση έγινε από την «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» για να ανεβούν οι «Βάκχες» στην Επίδαυρο, τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων και αύριο αναμένεται

να επικυρωθεί και από το Δ.Σ. του «Θεσσαλικού». Πρόκειται για μια συμπαραγωγή, τα έξοδα της οποίας θα μοιραστούν στη μέση για το «Θεσσαλικό» και την «Ελληνικό Φεστιβάλ» και αφορά δύο παραστάσεις στην Επίδαυρο, μία στο Ηρώδειο, δύο στη Λάρισα και άλλες 12 παραστάσεις σε περιοδεία ανά την επικράτεια.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας, υπογράμμισε ότι το «Θεσσαλικό» ήταν το πρώτο ΔΗΠΕΘΕ που το 1988 πήγε στην Επίδαυρο με την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, ενώ ακολούθησε μία ακόμη εμφάνιση με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» το 2005.
Το «Θεσσαλικό» επιστρέφει, όπως είπε ο αντιδήμαρχος με το έργου του Έκτορα Λυγίζου στην Επίδαυρο.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην αυριανή συνεδρίαση του «Θεσσαλικού» εκτός από την εμφάνιση στην Επίδαυρο θα συζητηθεί και το θέμα της σύμβασης για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγει στον «αέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα