Το Θέατρο των Οδοιπόρων συναντά τον σκηνοθέτη Σ. Στρούμπο

16:41 18/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Θέατρο των Οδοιπόρων σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων συναντά το σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο, σε ένα ταξίδι, με εφαλτήριο τα ιστορικά παραδείγματα αλληλεπίδρασης του θεάτρου και των λαϊκών αγώνων. Η ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού είναι μια μη γραμμική διαδικασία που ακολουθεί και συμπράττει ενίοτε με τους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες και τις κατακτήσεις των λαών.


Τι γίνεται όμως με το θέατρο; Μπορεί η τέχνη του θεάτρου να αφυπνίσει τους λαούς σε

περιόδους κρίσης ή σε προεπαναστατικές συγκυρίες;
Μπορεί το θέατρο να εξελιχθεί και να ανθίσει εμπνεόμενο από τους κοινωνικοπολιτικές αλλαγές; Η εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/01, στις 20:00 στην αίθουσα τεχνών «Τάκης Τλούπας» στο 2ο όροφο του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου.
Την θεματική αυτή εκδήλωση και την συζήτηση που θα ακολουθήσει της εισήγησης του κου Στρούμπου, θα συντονίσει ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος των Οδοιπόρων Γιώργος Παπαδόπουλος και θα προλογίσει η φίλης της ομάδας οδοντίατρος Βιβή Ιωνά.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Δέσποινα Αράπκουλε, δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για το ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό κέντρο και τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και η Ζωή Καλαφάτη παιδαγωγός-συγγραφέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεσσαλικού Θεάτρου.
Η βραδιά θα ανοίξει με την ανάγνωση αποσπασμάτων του κοινωνικού – πολιτικού θεάτρου από τους: Αθανάσιο Σαλιαμπούχο – ηθοποιό, Αγλαία Νάκα – θεατρολόγο, Γιώργο Παπαδόπουλο – ηθοποιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα