Το συμβούλιο Cobra συγκαλεί η Τερέζα Μέι μετά τις νέες επιθέσεις

03:49 4/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra το πρωί, της Κυριακής, μετά τα νέα όπως τα χαρακτηρίζει τρομοκρατικά συμβάντα στο κέντρο του Λονδίνου.

Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε ότι η «φρικτή εξέλιξη» που καταγράφηκε στο Λονδίνο, θεωρείται από τις αρχές μια

«πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

«Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε «βάρβαρα και σοκαριστικά», τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Λονδίνου.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Ευχαριστίες στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας», έγραψε ο Κόρμπιν, στο Twitter.

Οι επιθέσεις στο Λονδίνο καταγράφηκαν τέσσερις ημέρες πριν διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν καταδίκασε τις επιθέσεις, κάνοντας λόγο για μια «εσκεμμένη και θρασύδειλη» ενέργεια, ενώ διευκρίνισε πως θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση του συμβουλίου Cobra υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, αλλά αυτή ήταν μια εσκεμμένη και θρασύδειλη επίθεση εναντίον αθώων Λονδρέζων και επισκεπτών» στη βρετανική πρωτεύουσα, τόνισε ο Καν. «Την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο. Δεν υπάρχει απολύτως καμιά δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες πράξεις», πρόσθεσε.

Μηνύματα Τραμπ μέσω του Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να κάνει αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, για να προσφέρει τη βοήθεια της κυβέρνησής του στην βρετανική κυβέρνηση, αλλά και για να επαναφέρει στη δημοσιότητα το ζήτημα του αμφιλεγόμενου διατάγματός του με το οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος μεταναστών από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, που είπε πως η χώρα του χρειάζεται ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

«Ό,τι κι αν μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το κάνουμε – ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!», έγραψε στη μία ανάρτησή του ο Τραμπ.

Σε ένα δεύτερο tweet του, ο Τραμπ ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, άγρυπνοι και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε την Ταξιδιωτική Απαγόρευση ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας!».

Keywords
Τυχαία Θέματα