Το συμβούλιο Cobra συγκαλεί η Τερέζα Μέι

04:40 4/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra την Κυριακή, μετά τα νέα τρομοκρατικά συμβάντα στο κέντρο του Λονδίνου. Η σημαία στην πρωθυπουργική κατοικία στον Ντάουνινγκ Στριτ κυματίζει μεσίστια.

Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε ότι η «φρικτή εξέλιξη» που καταγράφηκε στο Λονδίνο, θεωρείται από τις αρχές

μια τρομοκρατική ενέργεια.

Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε «βάρβαρα και σοκαριστικά», τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Λονδίνου. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Ευχαριστίες στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας», έγραψε ο Κόρμπιν, στο Twitter. Το Εργατικό Κόμμα αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. «Όσοι επιθυμούν να βλάψουν τον λαό μας, να διχάσουν τις κοινότητές μας και να επιτεθούν στη δημοκρατία μας δεν θα πετύχουν», κατέληξε ο Κόρμπιν.

Οι επιθέσεις στο Λονδίνο καταγράφηκαν τέσσερις ημέρες πριν διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν καταδίκασε τις επιθέσεις, κάνοντας λόγο για μια «εσκεμμένη και θρασύδειλη» ενέργεια, ενώ διευκρίνισε πως θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση του συμβουλίου Cobra υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, αλλά αυτή ήταν μια εσκεμμένη και θρασύδειλη επίθεση εναντίον αθώων Λονδρέζων και επισκεπτών» στη βρετανική πρωτεύουσα, τόνισε ο Καν. «Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία (…) Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία», υπογράμμισε ο Καν, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την προσεχή Πέμπτη, κανονικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕΜΠΕ, ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα