Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό για την μήνυση

20:08 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκπληκτη δηλώνει η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από την κατάθεση μήνυσης κατά του Προέδρου και του γενικού γραμματέα του Σωματείου για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην εκτελούντα χρέη Διοικητή στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση «το Σωματείο έχει σαν έργο ν’ αντιμετωπίζει καταστάσεις κι όχι πρόσωπα. Το «χτύπημα» στον θεσμικό ρόλο του Σωματείου, που αυτός είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και κατ’ επέκταση των χρηστών υγείας και του Δημόσιου συμφέροντος δεν θα κάμψει στο ελάχιστο

την αγωνιστική μας δράση. Διαφαίνεται μέσω της μήνυσης η προσπάθεια για φίμωση και τρομοκράτηση των Μελών του Σωματείου. Επίσης δείχνει πανικό στην ορμητικότητα της διεκδίκησης τήρησης των νόμιμων διαδικασιών και της διαφύλαξης (προστασία) δικαιωμάτων μέσω δυσμενών κρίσεων για επιστημονικές ή επαγγελματικές εργασίες από μέρους του Σωματείου. Περιμένουμε, πρωτίστως από την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου να επιλύσει όλα τα «κακώς κείμενα», που οφείλονται στην έλλειψη χρηστής Διοίκησης. Έχουμε τις δεσμεύσεις της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου για αξιοκρατία και τήρηση του Νομικού πλαισίου, έτσι ώστε να αρθούν χρόνιες αδικίες. Περιμένουμε ακόμη την παρέμβαση από την 5η Υ.Πε., το Υπουργείο Υγείας για όλα όσα έχουν τεθεί υπ’ όψιν τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα