Το Σαββατοκύριακο «Η κόμισσα της φάμπρικας» στη Νίκαια του Δ. Κιλελέρ

11:29 31/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η γνωστή κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, που πρωτοπαίχτηκε το 1966, αλλά έγινε πασίγνωστη από τη μεταφορά της στον κινηματογράφο το 1968, είναι το δεύτερο έργο μετά το “Ποια Ελένη” που παρουσιάζει φέτος σε μία πρωτόγνωρη θεατρική εβδομάδα , το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 21:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας.
Πρόκειται

για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με πολιτικό και κυρίως κοινωνικό σχολιασμό. Βρισκόμαστε στη μεταπολεμική Ελλάδα, όταν είναι ακόμα πολύ οξυμένη η πολιτική κατάσταση, ο κομμουνισμός επικίνδυνος εχθρός, η συνδικαλιστική οργάνωση για τους εργαζόμενους διεκδίκηση, χρέος και τιμή, για το κράτος, ταραχή από αντιφρονούντες.

Το σκηνικό στήνεται σε μια από τις παλιές παραδοσιακές αυλές. Τρία πρώτα ξαδέρφια οι οποίοι, επειδή έχουν το ίδιο όνομα, κινδυνεύουν να μπλέξουν ο ένας στις υποθέσεις του άλλου. Χρήστος Δελημάνης είναι το όνομα που μοιράζονται εκ κληρονομιάς, ένας αστυφύλακας, ένας κομμουνιστής και ένας σεσημασμένος απατεώνας. Ο αστυφύλακας συλλαμβάνει μια κοπέλα η οποία του λέει μια απίθανη ιστορία. Αυτός την πιστεύει και τότε αρχίζει το μπλέξιμο…..

Οι διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει το έργο, αλλά και η δύσκολη εποχή στην οποία εξελίσσεται η υπόθεση αποτελούν «διαβατήρια» επιτυχίας όποτε κι αν προβάλλεται. Στην «Κόμισα της Φάμπρικας» αποτυπώνεται με ιδανικό τρόπο η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της ταραγμένης δεκαετίας του 1950 – 1960, με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, τα συλλαλητήρια, τις απεργίες, τη βία…
Σκηνοθεσία – Διασκευή : Άκυς Μητσούλης

Βοηθός σκηνοθέτη : Χρύσα Χατζημιχαήλ

Μουσική επιμέλεια – βοηθός σκηνοθέτη : Πατρούλα Χριστοδούλου

Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών : Έλενα Κυράτσα

Κατασκευή σκηνικού : Γιάννης Χονδρονάσιος

Μακιγιάζ : Εύη Δανιλούλη

Χτενίσματα : Λυδία Κυριαζή

Φωτογραφίες : Βασίλης Πάτσιος( photografik )

Σχεδιασμός αφίσας : Γιάννης Τσανίδης

Παίζουν αλφαβητικά οι : Βίκυ Κουκουλιάφκα , Λία Κουλίζη-Αναστασοπούλου , Ιφιγένεια Λαζαρίδη , Ιφιγένεια Μακρή, Βασίλης Μουρμούρας , Εύη Μπατάλα, Γιώργος Μπόζαρλης , Θάνος Σακελλαρίου , Εύα Σαρλικιώτη , Θέμης Σεμερτζίδης , Ευθύμιος Τίκας , Γιάννης Χαρισμα’ι’δης, Δημοσθένης Χαρούλης , Σπυριδούλα Χαρούλη

The post Το Σαββατοκύριακο «Η κόμισσα της φάμπρικας» στη Νίκαια του Δ. Κιλελέρ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα