Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων στις Σέρρες

00:08 26/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεκατρείς αθλητές και δεκαεννιά αθλήτριες θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου στο Δημοτικό στάδιο Σερρών.

Η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στις Σέρρες θα φιλοξενήσει τους… υπεραθλητές, τους πολυσύνθετους αθλητές της κατηγορίας ανδρών γυναικών και Κ23 που θα αγωνιστούν σε δύο ημέρες

με στόχο όρια και ρεκόρ. Από τα πρόσωπα του αγώνα αναμένεται να είναι η Σοφία Υφαντίδου η οποία διεκδικεί μια μεγάλη επίδοση που θα τη φέρει κοντά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Η Σοφία Υφαντίδου ήταν πρώτη στην περσινή διοργάνωση που είχε γίνει και πάλι στις Σέρρες

«Η διοργάνωση έχει λίγους αθλητές αλλά είναι πολύ μεγάλη σε αξία» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Σταύρος Ζορμπάς «τα σύνθετα αγωνίσματα είναι πάρα πολύ δύσκολα σε όλο τον κόσμο. Οι άνδρες θα κάνουν δέκα αγωνίσματα και οι γυναίκες επτά αγωνίσματα. Θα αγωνιστούν 13 άνδρες και 19 γυναίκες ενώ στις κατηγορίες αυτές μετέχουν και οι νέοι, δηλαδή αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι το 1995 και νεώτεροι. Θα πάρουν μέρος στους αγώνες ότι καλύτερο από δυναμικό υπάρχει στη χώρα μας, σημαντικοί αθλητές όπως ο περσινός νικητής ο Παναγιώτης Μάντης του Πανιωνίου ο οποίος έχει ξεπεράσει τους 7000 βαθμούς, ο 2ος Κυριάκος Πηλίδης του Α.Σ. Τιτάν Σερβίων, ο Παναγιώτης Πήτας, ένας νέος αθλητής στην κατηγορία του από τον Γ.Σ. Βόλου, στις γυναίκες είναι η γνωστή μας Σοφία Υφαντίδου που έχει πάρει μέρος και στους Ολυμπιακούς αγώνες και η οποία έχει πάρει μεταγραφή στον Τρίτωνα, μια παλιά κι έμπειρη αθλήτρια η Στέλλα Τσικανούλα, μια νεαρή η Βασιλική Μαρκοπούλου από την Πάτρα κ.α.».

Σέλφι από τους αθλητές που συμμετείχαν πέρυσι στους αγώνες

Όσον αφορά το πρόγραμμα οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής. Οι άνδρες θα αγωνιστούν το πρωί του Σαββάτου στα 100 μέτρα, στο μήκος και στη σφαίρα, το απόγευμα το ύψος και τα 400 μέτρα. Τη δεύτερη μέρα οι άνδρες θα αρχίσουν με 110 μέτρα, με δισκοβολία και επί κοντώ και το απόγευμα θα κλείσουν με τον ακοντισμό και τα 1500 μέτρα. Οι γυναίκες ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου με τα 100 μέτρα εμπόδια και το ύψος, το απόγευμα σφαίρα και 400 μέτρα, το πρωί της Κυριακής το μήκος και το απόγευμα ακόντιο και 800 μέτρα.

Έτσι θα πανηγυρίσουν το βράδυ της Κυριακής οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες

«Είναι οι κορυφαίοι αθλητές που θαυμάζουμε στην τηλεόραση σε μεγάλους αγώνες, είναι αθλητές φίλοι μεταξύ τους οι οποίοι ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο τέλος αγκαλιάζονται και κάνουν το γύρο του θριάμβου εισπράττοντας τα χειροκροτήματα από όλους τους θεατές» συμπλήρωσε ο Σταύρος Ζορμπάς που έκανε έκκληση στους Σερραίους να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μάλιστα παράλληλα με αυτήν την διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί κι ένα γκαλά αλμάτων από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Γ.Σ. Σέρρες 93. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν αγώνες επί κοντώ και την Κυριακή τα υπόλοιπα όπως ύψος, μήκος και τριπλούν.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες είναι:

Keywords
Τυχαία Θέματα