Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Δρυμού Ελασσόνας λόγω…σιδήρου

11:57 21/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης οι κάτοικοι της Κοινότητας Δρυμού Ελασσόνας συστήνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά τις έντονες διαμαρτυρίες για δυσοσμία του νερού.
Οι κάτοικοι που δεν πρέπει να καταναλώνουν νερό ούτε για πόση ούτε για μαγείρεμα, καλύπτουν τις ανάγκες τους με εμφιαλωμένο που είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η δυσοσμία του νερού οφείλεται στις υψηλές συγκεντρώσεις σιδήρου, που ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας.
Το πρόβλημα

είναι γνωστό εδώ και χρόνια και προκάλεσε αντιπαραθέσεις μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Το θέμα επανήλθε μετά την επίσκεψη του πρώην Δημάρχου Γιώργου Πασχόπουλου στην κοινότητα όπου είχε επαφές με κατοίκους και συμβούλους της περιοχής.
Οι κάτοικοι μετέφεραν το αίτημά τους να συνδεθεί το τοπικό δίκτυο με το δίκτυο ύδρευσης της Ελασσόνας για να πάψουν τα προβλήματα.
Ζήτησαν τέλος να υποστηριχθεί το αίτημα της κοινότητας για σύνδεση του δικτύου ύδρευσης του χωριού με το δίκτυο της Ελασσόνας.
Ο κ. Πασχόπουλος δήλωσε ότι η παράταξή του θα ζητήσει να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δρομολογηθεί οριστική λύση του προβλήματος.
“Η ΔΕΥΑ και ο Δήμος Ελασσόνας πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα άμεσα. Έχουν μεγάλη ευθύνη που δεν έχουν ήδη προμηθεύσει με πόσιμο νερό τους κατοίκους για τις βασικές ανάγκες”, τόνισε ο κ. Πασχόπουλος.

Σε έντονο ύφος κινήθηκε και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία για το Δήμο μας» κ. Βασίλης Βαρνας: «Το πρόβλημα της ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα του Δρυμού σαφώς και δεν είναι καινούριο, ούτε και προκλήθηκε ξαφνικά. Η έξαρσή του όμως το τελευταίο διάστημα δείχνει πως τα γεγονότα έχουν προ πολλού ξεπεράσει τη δυνατότητα της άμεσης αντίδρασης από τη παρούσα δημοτική αρχή. Μία δημοτική αρχή που σχεδόν τρία χρόνια τώρα, παρέλαβε μία προβληματική κατάσταση, (στο συγκεκριμένο θέμα) είχε πλήρη επίγνωση αυτής, αλλά προσπάθησε να το βάλει κι αυτό, μαζί με τα άλλα, κάτω από το χαλάκι».

Το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου συναντήθηκε με τους κατοίκους και μετέφερε τις ενέργειες που γίνονται από τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Οι τελευταίες μετρήσεις, που έγιναν τέλη Ιουλίου, και αφορούν την ποιότητα του νερού στον Δρυμό, έδειξαν μια ελαφρώς αυξημένη περιεκτικότητα σιδήρου, φαινόμενο συνηθισμένο για την περιοχή. Αντίστοιχες μετρήσεις που υπάρχουν στο αρχείο της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, για το έτος 2012 δείχνουν περιεκτικότητα σιδήρου υπερδιπλάσια της σημερινής.
Εδώ και μέρες η ΔΕΥΑ Ελασσόνας έχει προβεί, εκ νέου, στον καθαρισμό της δεξαμενής καθώς και ολόκληρου του δικτύου παροχής νερού. Μετά τις ενέργειες αυτές, οι νέες μετρήσεις έδειξαν υποχώρηση της τιμής του σιδήρου, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Ήδη έχουν ανακληθεί άδειες του προσωπικού του δήμου και εξετάζουμε μια σειρά από λύσεις μόνιμου χαρακτήρα, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή για πολλά χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα