«Το μυστικό της λίμνης» στην ΕΡΤ1

01:48 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τρίτο επεισόδιο της πολυβραβευμένης δραματικής σειράς μυστηρίου «Το μυστικό της λίμνης» (Top of the Lake), παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2013, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 22:00.

Επεισόδιο 3ο. Η Ρόμπιν και ο αστυνόμος Αλ, βρίσκουν τον Τσάνιτς κρεμασμένο από ένα δέντρο, το σπίτι του φύλλο και φτερό και ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο τραπέζι. Όταν ανακαλύπτουν και ένα μικρό τάφο στο δάσος, η Ρόμπιν φοβάται το χειρότερο, όμως τελικά εκεί είναι θαμμένος

ο σκύλος του. Ο Ματ στο μεταξύ, συνεχίζει τον αγώνα να ανακτήσει τον Παράδεισο. Πηγαίνει στην κατασκήνωση με λουλούδια, με σκοπό να κατακτήσει την Μπάνι. Τελικά, βγαίνει ραντεβού με μια Αμερικανίδα, την Ανίτα. Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε ότι ο Ματ διακινεί ναρκωτικά.

«Το μυστικό της λίμνης» είναι μια δυνατή, ατμοσφαιρική ιστορία από τη βραβευμένη με Όσκαρ συγγραφέα-σκηνοθέτιδα Τζέιν Κάμπιον, με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Μος, τον Ντέιβιντ Γουέναμ, τον Πίτερ Μάλαν και τη Χόλι Χάντερ, που θα ολοκληρωθεί σε επτά (7) ωριαία επεισόδια.

Γυρισμένο σ’ ένα από τα πιο εκπληκτικά και παρθένα τοπία του πλανήτη, «Το μυστικό της λίμνης» (Top of the Lake) είναι μια δυνατή ιστορία που σε στοιχειώνει για το κυνήγι της ευτυχίας, όπου το όνειρο του παραδείσου ελκύει το σκοτεινό του δίδυμο, την πτώση.

Παραγωγή: BBC

Σκηνοθεσία: Τζέιν Κάμπιον, Γκαρθ Ντέιβις

Σενάριο: Τζέιν Κάμπιον («Bright Star», «The Piano»), Τζέραρντ Λι («Sweetie», «All Men are Liars»)

Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μος («Mad Men», «The West Wing»), Πίτερ Μάλαν («War Horse», «Tyrannosaur»), Χόλι Χάντερ («Saving Grace», «The Piano»), Ντέιβιντ Γουέναμ («The Lord of the Rings», «Public Enemies»), Τόμας Μ. Ράιτ

Γενική υπόθεση: «Το μυστικό της λίμνης» (Top of the Lake) αρχίζει μ’ ένα μυστήριο – η Τούι, ένα 12χρονο κορίτσι, βουτάει στα παγωμένα νερά μιας λίμνης στο Σάουθ Άιλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Είναι πέντε μηνών έγκυος και δεν λέει ποιος είναι ο πατέρας. Έπειτα εξαφανίζεται. Η Ρόμπιν Γκρίφιθ, που την καλούν για την υπόθεση, είναι μια γενναία αλλά άπειρη ντετέκτιβ. Καθώς όμως στη Ρόμπιν γίνεται έμμονη ιδέα να βρει την Τούι, σιγά-σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι – ψάχνοντας για την Τούι – είναι σαν να ψάχνει για τον εαυτό της – έναν εαυτό που έχει κρατήσει καλά κρυμμένο.

Η σειρά απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, το κοινό τη λάτρεψε και βραβεύτηκε με τα πλέον σημαντικά βραβεία στο χώρο του θεάματος.

Βραβεία & διακρίσεις:Χρυσή Σφαίρα (2014) καλύτερου α΄ γυναικείου ρόλου στην Ελίζαμπεθ Μος.Βραβεία Astra (2014) καλύτερου αντρικού ρόλου στον Πίτερ Μάλαν.

Βραβεία ΕΜΜΥ (2013):

Καλύτερης κινηματογραφίας μίνι σειράς ή ταινίαςΚαλύτερης σκηνοθεσίας μίνι σειράς ή ταινίαςΚαλύτερης διανομής ρόλωνΚαλύτερης μίνι σειράς ή ταινίας

Βραβεία BAFTA (2014):

Καλύτερης σκηνοθεσίας

Βραβεία από το Ινστιτούτο Κινηματογραφίας Αυστραλίας (2014):

Καλύτερη τηλεοπτική σειράΚαλύτερη κινηματογραφία στην τηλεόρασηΚαλύτερος ήχος στην τηλεόρασηΚαλύτερη ενδυματολογία στην τηλεόρασηΚαλύτερη σκηνοθεσία σε τηλεοπτική σειράΚαλύτερο μοντάζ στην τηλεόραση
Keywords
Τυχαία Θέματα