«Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει» στο Εθνικό Θέατρο

12:37 1/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει», παρουσιάζεται στις 4, 5 & 6 Ιουλίου στο Εθνικό Θέατρο Rex-Σκηνή Κοτοπούλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λίλο Μπάουρ και πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι, που αντλεί την έμπνευσή του από κείμενα του σπουδαίου Ιταλού συγγραφέα Ντίνο Μπουτζάτι.

H παράσταση ακολουθεί τη λογική της Μπάουρ -με έντονη σωματική κίνηση, εναλλαγές ρόλων και ονειρική διάθεση- που δίνει το ερέθισμα για ενατένιση της πραγματικής ζωής, της

καθημερινότητας σε σχέση με το σύνολο της δράσης και των βιωμάτων του σύγχρονου ανθρώπου.

photo: Marilena Stafylidou

Το έργο

Μια νεαρή κοπέλα, η Μάρτα (Αναστασία Κονίδη), στέκεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη και ατενίζει την απίστευτη κοσμοσυρροή στην πόλη, που φαντάζει πανέμορφη στο νυχτερινό φως. Τέτοια ώρα οι πόλεις γεμίζουν με έμπνευση. Στους δρόμους συναντήσεις, φώτα, γλέντια, πόθοι. Τα πνευμόνια της Μάρτας φουσκώνουν από έναν αέρα γεμάτο υποσχέσεις. Γέρνει πάνω στο κιγκλίδωμα και αφήνεται στο κενό. Τι είναι αυτό που την περιμένει; Η Μάρτα δεν φοβάται. Χωρίς να το καταλάβει, δραπετεύει από τους νόμους αυτού του κόσμου, του χρόνου και της βαρύτητας. Το κορίτσι που πέφτει οδηγεί σ’ ένα ταξίδι μέσα στη ζωή.

Η Λίλο Μπάουρ μιλάει για την παράσταση εδώ:

Βασισμένο σε μια ιδέα της Lilo Baur και της Katia Flouest-Sell

Σκηνοθεσία: Λίλο Μπάουρ

Δραματουργία: Λίλο Μπάουρ, Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνικά-κοστούμια: Όλγα Μπρούμα

Μουσική: Daniel Freitag

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Σερεμέτη

Βοηθοί σκηνογράφου: Σίλια Κόη – Μελίνα Λασιθιωτάκη

Παίζουν: Μαρία Καλλιμάνη, Κώστας Φιλίππογλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Τάσος Δημητρόπουλος, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Θάνος Λέκκας, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη.

photo: Marilena Stafylidou

Φωτογραφίες:

info

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

Εθνικό Θέατρο Rex-Σκηνή Κοτοπούλη

4, 5 & 6 Ιουλίου, στις 21:00

Διάρκεια: 75’

Εισιτήρια: Κανονικό: Από 20€ έως 25€ – Φοιτητικό: 15€ – ΑΜΕΑ, Ανέργων: 5€

Keywords
Τυχαία Θέματα