Το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD

13:16 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Φόρμουλα 1 μεταφέρεται στην Ιαπωνία και την πίστα της Σουζούκα για τον 17ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2016.

Έχοντας πέσει 23 βαθμούς πίσω από το Νίκο Ρόσμπεργκ, λόγω της εγκατάλειψής του από μηχανική βλάβη στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας, ο Λιούις Χάμιλτον δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο λάθους. Ακόμη κι αν μένουν πέντε αγώνες μέχρι το τέλος του σεζόν, οτιδήποτε εκτός από νίκη στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά στο Βρετανό

Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Εάν κερδίσει τον αγώνα ο Ρόσμπεργκ και ο Χάμιλτον τερματίσει δεύτερος, τότε η διαφορά ανάμεσα στους δύο πιλότους θα αυξηθεί στους 28 βαθμούς και ο Χάμιλτον θα πρέπει να κερδίσει και τους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες προκειμένου να βγει πρωταθλητής.

Ο πιο έντονος ανταγωνισμός για τα «Ασημένια Βέλη» αναμένεται να έρθει και πάλι από τη Red Bull. Το επίπεδο της αυστριακής ομάδας έχει ανέβει τόσο πολύ στους τελευταίους αγώνες, που ο ισχυρός άντρας του τμήματος motorsport της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, δήλωσε βέβαιος ότι ο λόγος που ο κινητήρας του Χάμιλτον έσπασε στο προηγούμενο Γκραν Πρι, ήταν η πίεση που του άσκησαν οι πιλότοι των «Κόκκινων Ταύρων».

Η Ferrari αναζητά ακόμη την πρώτη της νίκη στη χρονιά και έχει πέσει 46 βαθμούς πίσω από τη Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Θα μπορέσει άραγε να «σπάσει το ρόδι», έστω και τόσο αργά στο πρωτάθλημα, και να σημειώσει πολύτιμους βαθμούς που θα της επιτρέψουν να μειώσει την απόσταση που τη χωρίζει από τη δεύτερη θέση;

Η πίστα της Σουζούκα είναι γνωστή για την καταπόνηση που προκαλεί στα ελαστικά. Για το φετινό αγώνα, η Pirelli έχει φέρει και πάλι τις ίδιες γόμες που είχε και στο προηγούμενο Γκραν Πρι της Μαλαισίας (σκληρή, μέση και μαλακή). Η υποχρεωτική γόμα επιλογής είναι η σκληρή γόμα, επομένως θα τη δούμε να χρησιμοποιείται από όλους τους οδηγούς κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο η εμφάνιση για πρώτη φορά στον αγώνα της μαλακής γόμας, ίσως οδηγήσει τις ομάδες στην υιοθέτηση εναλλακτικών στρατηγικών.

Φυσικά, όλα τα πλάνα για τον αγώνα θα μπορούσαν να ανατραπούν λόγω καιρού, καθώς υπάρχει δυνατότητα βροχών, ακόμα και καταιγίδων, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 15:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των δοκιμών θα ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένη στο στούντιο της ΕΡΤ η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου Πόπη Παπαμιχαήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα