«Το δάσος μας αλλιώς». Μουσική παράσταση στην πλατεία Βράχων στα Φάρσαλα

22:13 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μουσική παράσταση στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης «Το δάσος μας αλλιώς» θα παρουσιαστεί το βράδυ της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Βράχων στην περιοχή Βαρούσι των Φαρσάλων.
«Απλώνοντας τις νότες» το συγκρότημα Ladies and Gentlemen -η 7 μελής classic jazz band- θα παρουσιάσει ρεπερτόριο από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.
Η μπάντα μετράει ενάμιση χρόνο από τη σύστασή της στα μουσικά δρώμενα.
Η ρετρό αισθητική της μουσικής

του περασμένου αιώνα, η ατμοσϕαιρική γοητεία της τζαζ και η χορευτική διάθεση συναντούν το μαγικό ρυθμό του ”Swing”, της ”Bossanova”, του ”Tango”, του Λατινοαμερικανικου παλμού.
Τα πιο αγαπημένα τραγούδια της international jazz συναντιούνται με τον Γιαννίδη, τον Μουζάκη, τον Σουγιούλ, τον Καπνίση ,τον Μωράκη, τον Πλέσσα, το Χατζιδάκι κ.ά.


Ο ρυθμός του σήμερα παντρεύεται με τα τραγούδια του χθες, που αγαπήθηκαν τόσο και επανέρχονται πιο επίκαιρα από ποτέ.
JAZZ | RETRO | SWING | BOSSANOVA | .
Ένα ανατρεπτικό σεπτέτο που με την εναλλακτική ενορχήστρωση και διαφορετική προσέγγιση των τραγουδιών, έχουν ως σκοπό την διαιώνιση του ελαφρού τραγουδιού (τραγούδια που γράφτηκαν από την εποχή του μεσοπολέμου κ ως το 1960) με φρέσκο αέρα και τζαζ στοιχεία.
Επίσης οι Ladies & Gentlemen παρουσιάζουν διασκευασμένα και πιο σύγχρονα τραγούδια Ελλήνων συνθετών με τζαζ πάντα προσέγγιση.
Φυσικά τα standard classic jazz κομμάτια, άλλα λιγότερο κ άλλα περισσότερο γνωστά, αντικατοπτρίζουν τις επιρροές του σχήματος από την κλασσική τζαζ σκηνή της Αμερικής .

Μέλη συγκροτήματος
– vocalists Μαρία Ρουκά, Νίκος Μανέτας
– contrabass Γιάννης Καραμανιώλας
drums Γιάννης Μακρυγιάννης
piano Eυριπίδης Μπέκος
– sax Θάνος Φυσέκης
– violin Ευδοκία Χώτα

Keywords
Τυχαία Θέματα