Το Grand Prix της Ιαπωνίας στην ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD

06:33 9/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

To πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στην Ιαπωνία και στην πίστα της Σουζούκα για τον 17ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2016.

Έχοντας πέσει 23 βαθμούς πίσω από τον Νίκο Ρόσμπεργκ, λόγω της εγκατάλειψής του από μηχανική βλάβη στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας, ο Λιούις Χάμιλτον δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο λάθους. Εάν κερδίσει τον αγώνα ο Ρόσμπεργκ και ο Χάμιλτον τερματίσει δεύτερος, τότε η διαφορά ανάμεσα στους δύο πιλότους θα αυξηθεί

στους 28 βαθμούς και ο Χάμιλτον θα πρέπει να κερδίσει και τους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες, προκειμένου να βγει πρωταθλητής.

Ο πιο έντονος ανταγωνισμός για τα «Ασημένια Βέλη» αναμένεται να έρθει και πάλι από τη Red Bull, ενώ η Ferrari αναζητεί ακόμη την πρώτη της νίκη στη χρονιά. Η πίστα της Σουζούκα είναι γνωστή για την καταπόνηση που προκαλεί στα ελαστικά. Για το φετινό αγώνα, η Pirelli έχει φέρει και πάλι τις ίδιες γόμες που είχε και στο προηγούμενο Grand Prix της Μαλαισίας (σκληρή, μέση και μαλακή).

Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του το Σαββατοκύριακο του αγώνα, είναι ο καιρός, καθώς υπάρχει πιθανότητα βροχών, ακόμα και καταιγίδων, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Το Grand Prix της Ιαπωνίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στις 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr.

*Μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένη στο στούντιο, η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα