Το EwG θα εξετάσει τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την δόση

11:33 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euroworking Group η EwG) θα εξετάσει την Πέμπτη κατά πόσο η Ελλάδα τακτοποίησε τα τελευταία απο τα 140 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ από τον ESM. Την Ελλάδα αναμένεται πως θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Χουλιαράκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ενα από τα εκκρεμή

προαπαιτούμενα ήταν η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην οποία προχώρησε χθες το ΤΑΙΠΕΔ. Ενα άλλο θέμα ήταν η επέκταση της εθελοντικής συνεισφοράς των εφοπλιστών μέχρι και το 2018 που ενέκρινε την Δευτέρα η έκτακτη γενική συνέλευση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Απομένει ο επανυπολογισμός του 10% των συντάξεων και η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης με την ελληνική πλευρά να καθησυχάζει.

H εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου το αργότερο. Απο αυτά, τα 6,9 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν την αποπληρωμή χρέους και τα 800 εκ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες.

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα θα βρεθούν αύριο και μεθαύριο οι επικεφαλής των θεσμών και ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM. Η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, ο Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν, ο Φρανσέσκο Ντρούντι της ΕΚΤ και ο Νίκολας Τζιαμαρόλι του ESM θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι και θα συνομιλήσουν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Στο ίδιο συνέδριο θα λάβει μέρος ο κ. Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, που θα συμμετάσχει στο ίδιο πάνελ με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα