Το Der Spiegel υπερασπίζεται το εξώφυλλο «αποκεφαλισμού»

19:21 5/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο διευθυντής του περιοδικού Der Spiegel δήλωσε ότι το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους το οποίο φιλοξενεί σκίτσο με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας, ήταν «η απάντηση του γερμανικού εντύπου στις απειλές κατά της Δημοκρατίας».

Στο εξώφυλλο το σκίτσο του προέδρου των ΗΠΑ «κρατάει στο ένα του χέρι το κεφάλι του αγάλματος το οποίο αιμορραγεί και στο άλλο ένα ματωμένο μαχαίρι» με τη λεζάντα «Η Αμερική Πρώτα» («America First»).

Το

εξώφυλλο ακολουθεί μια σειρά από επιθέσεις εναντίον του Βερολίνου από τον Τραμπ και τους συνεργάτες του που σηματοδότησαν μια ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ.

«Το Der Spiegel δεν θέλει να προκαλέσει κανέναν», δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters ο διευθυντής του Κλάους Μπρινκμπάουμερ για την επιλογή που δίχασε την κοινή γνώμη σε Γερμανία και εξωτερικό, μετά από το προηγούμενο εξώφυλλο για τη νίκη του Τραμπ, που τον εμφάνιζε να καταβροχθίζει τον πλανήτη.

Esta es la portada animada de Der Spiegel sobre la victoria de Donald Trump pic.twitter.com/5kPdsh5QvU

— Clases de Periodismo (@cdperiodismo) November 11, 2016

«Θέλουμε να δείξουμε περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για την Δημοκρατία, την ελευθερία, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της δικαιοσύνης, όλα όσα κινδυνεύουν πολύ. Επομένως υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία…», πρόσθεσε.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και γερμανός ευρωβουλευτής Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, χαρακτήρισε το εξώφυλλο «κακόγουστο», τονίζοντας ότι «αποκαλύπτει περισσότερα για τους δημοσιογράφους του Der Spiegel παρά για τον Τραμπ».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η (συντηρητική) εφημερίδα Die Welt, που σε δημοσίευμά της σημείωσε ότι το εξώφυλλο δεν βλάπτει τον αμερικανό πρόεδρο αλλά κυρίως τη Γερμανίας-ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα