Το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest άνοιξε επίσημα τις πύλες του

16:41 23/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest άνοιξε επίσημα τις πύλες του, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, προκειμένου να υποδεχτεί φίλους του κινηματογράφου, καλλιτέχνες και δημιουργούς. Έτσι, μέχρι και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, η Χαλκίδα γίνεται το επίκεντρο του πολιτισμικού ενδιαφέροντος για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο.

Την Τελετή Έναρξης του 11ου Φεστιβάλ

Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, παρουσίασαν οι ηθοποιοί Γιάννης Δρακόπουλος και Μαρία Καρακίτσου.

Η Τελετή Έναρξης ήταν αφιερωμένη στον συγγραφέα και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το Φεστιβάλ και την πόλη της Χαλκίδας. Για τον Μανώλη Γλέζο μίλησαν ο γνωστός κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης, ο συγγραφέας Λαοκράτης Βάσης και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ενώ προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ «Μανώλης Γλέζος… ο αιώνιος αγωνιστής» του Νίκου Καβουκίδη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξαν ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός και ο διευθυντής του Φεστιβάλ Σταύρος Ιωάννου. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι βουλευτές Ευβοίας, Αναστάσιος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης, ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου, ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός, ο γραφίστας Δημήτρης Αρβανίτης, ο σκηνοθέτης Νίκος Αναγνωστόπουλος, η παραγωγός Δέσποινα Μουζάκη, ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, η σκηνοθέτις Ελισάβετ Χρονοπούλου, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο παραγωγός Βασίλης Λεοντιάδης, ο ιστορικός Κινηματογράφου Γιάννης Σολδάτος και ο πρόεδρος της ΠΕΚΚ Ανδρέας Τύρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα