Τίτλοι Περιφέρειας 7-6-2017 (audio)

15:49 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χανιά

Με σύνθημα «Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων» οργανώθηκε μαθητική πορεία στο Ρέθυμνο. Το θέμα της καταδίκης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου συνεχίζει να απασχολεί την τοπική -και όχι μόνο- κοινότητα.

Ηράκλειο

Μια 50χρονη αγρότισσα από την Ιεράπετρα κατόρθωσε να διασώσει προσωρινά την περιουσία της, με απόφαση του τοπικού Ειρηνοδικείου. Με χρέη 845.000 ευρώ και μηνιαίο εισόδημα 616 ευρώ, δε θα πληρώνει τίποτα μέχρι τον

Οκτώβριο, οπότε θα υπάρξει επανεξέταση της υπόθεσης.

Πύργος

Η απουσία εναέριων πυροσβεστικών μέσων με μόνιμη παρουσία στην Ανδραβίδα, όπως τα προηγούμενα χρόνια, προκαλεί ανησυχία στους τοπικούς φορείς εν όψει των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Καβάλα

Τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις σε Ξάνθη, Καβάλα, Χωριστή Δράμας και Αλεξανδρούπολη.

Κομοτηνή

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρώνειας Σαπών, σχετικά με την επιχειρούμενη πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αναμοριοδοτήσει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κοζάνη

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει η πρώτη εκ των τεσσάρων μονάδων υγείας στην πόλη της Κοζάνης, στο πλαίσιο των αλλαγών που προβλέπονται στο σύστημα της πρωτοβάθμιας υγείας, μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Αιγαίο

25 θέσεις γιατρών στα άγονα περιφερειακά ιατρεία των νησιών επαναπροκηρύχθηκαν για το βόρειο Αιγαίο. Περισσότερα κίνητρα ζητούν οι νησιώτες για να ενδιαφερθούν οι γιατροί να καλύψουν τις θέσεις.

Ρόδος

Στη Λέρο θα βρίσκεται αύριο ο επικεφαλής στελεχών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας Δανιήλ Εσδράς, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για το πρόγραμμα εφαρμογής των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών στην πατρίδα τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Ζάκυνθος

Σύσκεψη φορέων την ερχόμενη Τρίτη με πρωτοβουλία του Δήμου Ζακύνθου, για τη λήψη μέτρων ασφάλειας των επισκεπτών του Ναυαγίου, μετά από το πρόσφατο θανατηφόρο περιστατικό στην περιοχή.

Καρδίτσα

Ο Δήμος Καρδίτσας εγκαινιάζει νέα ελεύθερη δανειστική βιβλιοθήκη, χωρίς εγγραφή και χωρίς ωράριο, η οποία θα λειτουργεί στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Βόλος

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα προκηρυχθεί διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την εξεύρεση αναδόχου του έργου της αφαλάτωσης του νερού της Αλοννήσου, με στόχο να διπλασιαστεί η ποσότητα του νερού που θα αφαλατωθεί.

Ιωάννινα

Με έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Ηγουμενίτσας, για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο, λόγω φυσικών καταστροφών από κακοκαιρία, στα δίκτυα και τις υποδομές του Δήμου.

Κέρκυρα

Μεγάλη προβολή στην Ιταλία για τον 32ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Μπρίντιζι-Κέρκυρα που ξεκίνησε σήμερα.

Τρίκαλα

Δεύτερη σκηνοθετημένη ληστεία σημειώθηκε σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. στα Τρίκαλα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών, με δράστη εργαζόμενο του καταστήματος και συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη του, προκειμένου να καλύψει οφειλές του από τζόγο.

Σέρρες

Έως τις 10 Ιουνίου η έκθεση με θέμα, «Εικαστικές δημιουργίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», με έργα που φιλοτεχνήθηκαν από μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Σιδηροκάστρου, Βαμβακοφύτου και Χαρωπού.

Keywords
Τυχαία Θέματα