Τίτλοι Περιφέρειας 22-8-16 (audio)

14:56 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της περιφέρειας σε τίτλους.

Κοζάνη

Σε 16.500 τετραγωνικά μέτρα και μέσα σε τρία (3) χρόνια , θα ανεγερθεί η Πανεπιστημιούπολη στην Κοζάνη, σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.

Χανιά

Η χώρα έχει μπει σε τροχιά εξόδου από την κρίση με τρόπο βιώσιμο, κάτι που από φέτος έχει αρχίσει να διαφαίνεται. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του 31ου συνεδρίου των Μυλοποταμιτών που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ελεύθερνα στο Ρέθυμνο.

Τρίπολη

«Χωρίς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ναυτικούς δεν μπορεί να υπάρχει ελληνική ναυτιλία» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας από τον Τυρό Αρκαδίας όπου έδωσε το παρόν στη Γιορτή της θάλασσας και του Ψαρά.

Ιωάννινα

Στην ιστορική έδρα του χωριού Πηγές Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας θα βρεθεί αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποτίοντας φόρο τιμής στην τελευταία θυσία των Σουλιωτών το 1804.

Ζάκυνθος

Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και να παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου.

Καλαμάτα

Στο συμπέρασμα πως «η διαδρομή που ακολουθούν οι επισκέπτες του Πολυλιμνίου δεν είναι απόλυτα ασφαλής», κατέληξε το κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) που πραγματοποίησε αυτοψία την στο Πολυλίμνιο, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κέρκυρα

Εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Κέρκυρας σήμερα για να τιμήσει τον Κερκυραίο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.

Βόλος

Συνελήφθη πατέρας επειδή κτυπούσε την 13χρονη κόρη του η οποία αρνιόταν να επαιτήσει στο παζάρι του Αλμυρού.

Ηράκλειο

Αναστάτωση προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο στην παραλία της Πλάκας στην Ελούντα, όταν επιχειρηματίες έκλεισαν μέρος του αιγιαλού απαγορεύοντας την πρόσβαση στους λουόμενους, οι οποίοι προέβησαν σε καταγγελία στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, που με τη σειρά του σχηματίζει δικογραφία για το θέμα.

Καβάλα

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών από το δήμο Δράμας και το σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών .

Πάτρα

΄Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών η βραβευμένη πεζογράφος από την Πάτρα Μαρία Καρέλα, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με το καρκίνο. Η κηδεία της θα γίνει αύριο από το Μητροπολιτικό Ναό της Αχαϊκής Πρωτεύσουσας.

Λάρισα

Μισή ώρα παρέμειναν αβοήθητοι περιμένοντας ασθενοφόρο τρεις τραυματίες σε τροχαίο που σημειώθηκε χθες έξω από την πόλη των Φαρσάλων. Το ατύχημα ήρθε να αναδείξει για μια ακόμη φορά το πρόβλημα με την έλλειψη ασθενοφόρων στην περιοχή.

Ρόδος

Με τρεις πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έρθουν στη Ρόδο οι πρώτοι Ιορδανοί τουρίστες, μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος των βασιλικών Ιορδανικών αερογραμμών και την έγκριση της ΥΠΑ για την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών τους στο αεροδρόμιο Διαγόρας.

Αιγαίο

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Aegean Regatta 2016 άνοιξε πανιά χθες το πρωί από το Πόρτο Καράς στη Χαλκιδική για τη Λήμνο, όπου τα πρώτα, από τα 74 σκάφη που συμμετέχουν στον αγώνα, έφτασαν το απόγευμα στο νησί, ολοκληρώνοντας την πρώτη διαδρομή, 64 ναυτικών μιλίων. Τα σκάφη θα αναχωρήσουν από την Λήμνο για τον Άγιο Ευστράτιο αύριο στις 11:00 το πρωί.

Πύργος

Η 1η πεζοπορία στον ποταμό Νέδα διοργανώνεται αύριο από τοπικούς φορείς, η οποία θα καλύψει διαδρομή 7 χιλιομέτρων, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, που περιλαμβάνει και τους περίφημους καταρράκτες της Νέδα.

Φλώρινα

Με την υπογραφή της πράξης αδελφοποίησης επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ των Δήμων Φλώρινας και Γερίου Κύπρου. Στόχος να έρθουν κοντά οι δύο λαοί, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής, την ιστορία και τον πολιτισμό και να δημιουργηθούν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας.

Κομοτηνή

Περπατάμε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε στον άξονα της VIA EGNATIA στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σειρά έχουν οι Γιορτές στα στενά του Νέστου-2o Φεστιβάλ VIA EGNATIA την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Αυγούστου

Ορεστιάδα

Φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού διδασκαλείου Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 8μμ στο Κηποθέατρο του Πάρκου «Εγνατία» το Πολυκοινωνικό του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα