Τίτλοι Περιφέρειας 10-8-2016 (audio)

16:45 10/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πάτρα

Στην οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας αναφέρθηκε σε συνέντευξη του το πρωϊ στην ΕΡΤ Πάτρας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας , κάνοντας λόγο για δικαίωση των πολύχρονων αγώνων και προσδοκιών του λαού και της κοινωνίας των Πατρών .

Φλώρινα

Με 400 άτομα, από τα 700, ξεκίνησε να λειτουργεί το ορυχείο της Αχλάδας μετά από 6 μήνες

που είχε μείνει ανενεργό. Οριστική λύση θα δοθεί με την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και εταιρείας των ορυχείων της Αχλάδας.

Καβάλα

Προγραμματισμένες (με απόφαση του περασμένου Ιουνίου) οι εργασίες που γίνονται στο σκοπευτήριο όπου έκανε προπονήσεις η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη υποστηρίζει ο δήμος Δράμας, μετά τις επικρίσεις για προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας στις πρόχειρες εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου.

Ζάκυνθος

Παράνομοι οι περισσότεροι επιχειρηματίες στις παραλίες, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Λαγανά, Αναστάσιου Μποτώνη, με αφορμή ελέγχους του δήμου κατόπιν εντολής της κτηματικής υπηρεσίας. Εντονότερο είναι το πρόβλημα στην τουριστική περιοχή του Λαγανά.

Λάρισα

Απλήρωτοι παραμένουν για τη συνδεδεμένη ενίσχυση πολλοί κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Τρίπολη

Κατανεμήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο σε οικιακούς καταναλωτές ορεινών χωριών της Πελοποννήσου οι πιστώσεις των ποσών που αναλογούν στα νοικοκυριά από τα αιολικά πάρκα.

Ηράκλειο

Λύση για την μετεγκατάσταση των Ρομά από τον καταυλισμό της Νέας Αλικαρνασσού, αναζητεί ο δήμος Ηρακλείου. Σε σύσκεψη οι εκπρόσωποι των Ρομά ενημερώθηκαν από δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, ότι αναζητείται έκταση και πως είναι μονόδρομος η μετεγκατάσταση τους.

Κοζάνη

Ενδιαφέρον, για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα έχουν επιδείξει Τούρκοι από τον Δήμο Αυτζιλάρ, με την αγορά η την ενοικίαση μεγάλων εκτάσεων προκειμένου να αναπτύξουν αποδοτικές καλλιέργειες, στο Δήμο Εορδαίας

Ιωάννινα

Στην ανακρίτρια Ιωαννίνων κατέθεσαν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενάμισι περίπου χρόνο μετά τον θάνατο του 20χρονου σπουδαστή. Με τις καταθέσεις αυτές κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος της ανάκρισης και αναμένεται να ακολουθήσουν οι απολογίες των οκτώ κατηγορουμένων.

Πύργος

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των επενδύσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά, στην Κίνα.

Βόλος

Κατά του δικηγόρου και γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Βασίλη Μπακαλιάνου καταφέρθηκε χθες, ο Αχιλλέας Μπέος γιατί εκπροσωπούσε τους κατοίκους της Αγριάς, στην συζήτηση της αίτησης ανάκλησης που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ επί της προσωρινής διαταγἠς που εκδόθηκε για διακοπή στις εργασίες κατασκευής αντλιοστασίου.

Κέρκυρα

Τη λειτουργία του ξεκίνησε ο μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και θα είναι στη διάθεση των ασθενών κάθε Τετάρτη και Παρασκευή σε πρώτη φάση.

Χανιά

Τρία κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη το λιμάνι της Σούδας. Με τα 3 αυτά πλοία, ο αριθμός των μέχρι τώρα επιβατών κρουαζιέρας, φέτος, αναμένεται να ξεπεράσει τα 83.000 άτομα.

Καρδίτσα

Η δημιουργία Τοπικού Αρχείου Δημοτικής Παράδοσης αποτελεί πλέον στόχο του δήμου λιμνης Πλαστήρα και των γενικών αρχείων του κράτους όπως προέκυψε στη διάρκεια της ημερίδας με θέμα το δημοτικό τραγουδι στον 21ο αιώνα, μια σύγχρονη ανάγνωση

Ρόδος

Κέντρο Νοτιοπελαγίτικης Οινο-γαστρονομίας δημιουργείται στη Ρόδο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το έργο χρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους Ελλάδας και Κύπρου.

Ορεστιάδα

Tο 2ο Street Music Event Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών, με την συμμετοχή του συγκροτήματος “ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ”, διοργανώνει την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 9μμ στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου.

Σέρρες

Την 8η γιορτή ετεροδημοτών, με παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντισμένου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηράκλειας, την Κυριακή 14 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα