Τίτλοι Περιφέρειας 10-10-16 (audio)

14:40 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της περιφέρειας σε τίτλους.

Ιωάννινα
Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις τρεις τα ξημερώματα στο Αβγό Ιωαννίνων. Τρεις άνθρωποι 31, 23 και 63 ετών σκοτώθηκαν όταν τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν ο πρώτος και ο τρίτος συγκρούστηκαν στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας. Τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 24χρονος.

Χανιά
Με ενδείξεις κακοποίησης εισήχθη βρέφος 50 ημερών στο νοσοκομείο Χανίων. Το μωρό μετέφεραν οι γονείς του με συμπτώματα γρίπης. Οι παιδίατροι και ο

ιατροδικαστής του νοσοκομείου, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι στο κορμάκι του βρέφους υπήρχαν σημάδια κακοποίησης και ενημέρωσαν την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν ο γονείς του.

Λάρισα
Σε κρίσιμη κατάσταση τρίχρονο κοριτσάκι από τους Σοφάδες Καρδίτσας που χειρουργήθηκε με ρήξη εντέρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η ρήξη προκλήθηκε από χτύπημα. Η αστυνομία διερευνά υπό ποιες συνθήκες. Το νήπιο μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ παίδων στην Αθήνα.

Ηράκλειο
Πλημμύρισε από νερά και μπάζα το ισόγειο του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, όταν υποχώρησε μέρος της ψευδοροφής από σπάσιμο σωλήνας νερού του μηχανισμού ψύξης θέρμανσης. Σήμερα θα εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Αιγαίο
Μεμονωμένο περιστατικό μερίδας ανενημέρωτων γονέων αποδείχτηκε το λουκέτο σε σχολείο της πόλης της Μυτιλήνης κατά της φοίτησης παιδιών προσφύγων. Το σχολείο λειτούργησε κανονικά και οι γονείς ενημερώθηκαν υπεύθυνα.

Σάμος
Την Τρίτη το μεσημέρι θα περάσουν την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου οι φορείς της Σάμου για το μεταναστευτικό.

Καλαμάτα
Στα αποδυτήρια του γηπέδου της Μεθώνης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται, φιλοξενούνται τα 131 άτομα -κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, μεταξύ αυτών και 25 παιδιά- που επέβαιναν σε σκάφος με σημαία ΗΠΑ, το οποίο έπλεε στον Μεσσηνιακό.

Βόλος
Η ΕΡΤ Βόλου συμμετείχε στη 2η αποστολή συμπαράστασης στους πρόσφυγες στο camp των Θερμοπυλών που πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βόλου-Πηλίου και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της Λαμίας.

Ικαρία
Ξεκινούν τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για τους Ικαριώτες πρόσφυγες πολέμου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Συνεργείο της ΕΡΤ θα βρεθεί στην Ικαρία από την Τρίτη 11 μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. «Τώρα ήρθε η σειρά μας να διασώσουμε την ιστορική μνήμη των προγόνων μας, σε μία εποχή που η έξαρση του προσφυγικού το επιβάλλει», μας λέει ο συντονιστής του συνεργείου-δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νάσος Μπράτσος.

Καβάλα
Επίσκεψη στην Καβάλα το πρωί του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου για την υποστήριξη των εργαζομένων-απολυμένων από τα λιπάσματα.

Πύργος
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή για το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου. Δέχθηκε τα «πυρά» των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που τον κατηγορούν για ολιγωρία στην επίλυση των προβλημάτων.

Καστοριά
«Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε» λένε οι κάτοικοι της Κλεισούρας, που διεκδικούν να συμπεριληφθεί ο οικισμός στα έργα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου. Στη δεύτερη λαϊκή συνέλευση συστάθηκε Συντονιστική Επιτροπή Διεκδίκησης.

Φλώρινα
Στη Φλώρινα θα βρίσκεται αύριο το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων του ομίλου ΔΕΗ, και όποιου άλλου ενδιαφέρεται, για τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας στην Ελλάδα.

Κοζάνη
Στο τελικό στάδιο υλοποίησής του βρίσκεται το έργο του Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο Ρέμα Λάφιστα Βελβεντού Κοζάνης. Τη χρηματοδότηση εγκατάστασης της ηλεκτρογεννήτριας του έργου ανακοίνωσε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.

Πάτρα
Με έξι προφυλακίσεις και 19 άτομα ελεύθερα με περιοριστικούς όρους έκλεισε ο κύκλος της ανάκρισης του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που εξάρθρωσε την περασμένη εβδομάδα η Ασφάλεια της Πάτρας. Χθες προφυλακίστηκε ο 69χρονος και η 51 ετών Γερμανίδα σύζυγός του, που φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Τρίπολη
Στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγγράφηκε η Φάβα Φενεού Κορινθίας. Η πιστοποίηση θα βοηθήσει στην αναγνώριση και στην προώθηση του προϊόντος της Κορινθίας.

Καρδίτσα
Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για τις επισκέψεις σχολείων στο θεματικό πάρκο «Παυσιλυπούπολη» που θα λειτουργήσει στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Σέρρες
Την ταινία «Μη μοιχεύσεις» από τον δεκάλογο του Κριστόφ Κισλόφσκι θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, στο πλαίσιο των «Ψηφίδων Ψυχολογίας», σήμερα στις 7.30 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα