Τις πληγές της μετράει η Δυτική Αττική: 16 νεκροί, 6 αγνοούμενοι, 12 τραυματίες

08:44 17/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της τραγωδίας που έπληξε την Δυτική Αττική, καθώς έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται και σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στο Λεκανοπέδιο.

16 νεκροί, 6 αγνοούμενοι και 12 άτομα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι ο τελευταίος απολογισμός.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνολικά έξι άτομα αναζητούνται στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές.

Στα τέσσερα άτομα που αγνοούνται από προχθές, προστέθηκαν και δύο άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για έναν κυνηγό, ενώ

ο δεύτερος βρισκόταν σε μια καντίνα, που σύμφωνα με συγγενείς τους δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας. Σε 24ωρη ετοιμότητα βρίσκεται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας στην περιοχή καθώς και κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ. Έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης απηύθυναν οι Δήμοι Ελευσίνας και Μεγάρων.

Σε ρυθμίσεις για τις οφειλές των πληγέντων προχώρησε η ΔΕΗ και το υπουργείο Εργασίας για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Κλειστά παραμένουν τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, η διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, καθώς και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας, που είχε διακοπεί, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Μάνδρα, Ν. Πέραμο-Στους 16 οι νεκροί (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα