Την «καλή συνεργασία» Ελλάδας-Τουρκίας επιβεβαίωσαν οι Χρ. Σπίρτζης και Α. Αρσλάν

21:03 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την «καλή συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες, σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων που αφορά τις οδικές, συνδυασμένες και αεροπορικές μεταφορές» επιβεβαίωσαν, κατά τη συνάντησή τους σήμερα στην Αθήνα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν.

Ο κ. Σπίρτζης, μετά το τέλος της συνάντησης, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εποικοδομητικής διμερούς συνεργασίας

που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, από την οποία αναμένεται να παραχθούν απτά αποτελέσματα, ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι κ. Σπίρτζης και Αρσλάν συμφώνησαν να ενεργοποιηθούν και να συνέλθουν άμεσα οι ομάδες εργασίας για την επικαιροποίηση της διμερούς συμφωνίας οδικών εμπορευματικών μεταφορών και για τις σιδηροδρομικές και για τις συνδυασμένες μεταφορές. Επίσης, έδωσαν το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των μελετών και δημοπράτησης του έργου της νέας διασυνοριακής οδικής γέφυρας Κήποι – Ύψαλα.

Στη συνάντηση, από την ελληνική πλευρά, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα