Την φιλοξενία του Οροπεδίου Λασιθίου βίωσαν υψηλόβαθμα στελέχη Κρατικών Τραπεζών της Ευρώπης

09:34 24/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις ομορφιές, το φυσικό περιβάλλον, τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και την αυθεντική φιλοξενία-παράδοση των κατοίκων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου βίωσαν 113 υψηλόβαθμα στελέχη Κρατικών Τραπεζών που υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Τα ανώτερα στελέχη Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών από: EUROPEAN CENTRAL

BANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, National Bank of Belgium, Bank for International Settlements (BIS – Switzerland), Deutsche Bundesbank, Banco D’ Espana, Banca D’Italia, De Nederlandsche Bank, Austrian Nationalbank (ESV-OeNB), Swiss National Bank, Bank of England, Banco De Portugal, Bank Of Slovenia, επέλεξαν να επισκεφθούν το Οροπέδιο Λασιθίου για να προσκυνήσουν συμβολικά, όπως ανέφεραν, το Δικταίο Άντρο όπου έζησε η «Ευρώπη» με τον Δία.

Η αποστολή επισκέφθηκε μάλιστα το μυθολογικό Δικταίο Άντρο και ξεναγήθηκαν από το Δήμαρχο στην γενέτειρα του Δία του θεού της φιλοξενίας. Επίσης επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο στον Άγιο Γεώργιο όπου βίωσαν το παραδοσιακό λασιθιώτικο σπίτι του 1800, το μουσείο του Ελ. Βενιζέλου. Ο Δήμαρχος τους προσέφερε συμβολικά δώρα με τα ονόματά τους χαραγμένα στην αρχαία μινωική γλώσσα «Γραμμική Β» ενώ έμειναν ενθουσιασμένοι από τους παραδοσιακούς λασιθιώτικους ανεμόμυλους τους οποίους είδαν επίσης από κοντά.

Στο γεύμα που ακολούθησε από την ΠΕΔ Κρήτης, ο δήμαρχος προσκάλεσε τους ίδιους να επισκεφθούν και πάλι για διακοπές τη Κρήτη, το Οροπέδιο Λασιθίου, αυτή την φορά με τις οικογένειες τους. Τα τραπεζικά στελέχη των Ευρωπαϊκών Κρατικών Τραπεζών, που βρίσκονται στο νησί μας για να συμμετάσχουν στους πανευρωπαϊκούς αγώνες δρόμου «EuroCross 2016», εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την εξαιρετική φιλοξενία, και δήλωσαν ότι τις ομορφιές του τόπου θα διαδώσουν μέσα από τα διαδικτυακά Κοινωνικά Δίκτυα, καλώντας φίλους και συγγενείς να έρθουν για διακοπές στη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα