Τη ρύθμιση χρεών του ΕΑΣ Ζακύνθου «παλεύει» ο Στ.Κοντονής

16:05 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επικοινωνία με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας, κ.Στουρνάρα, έχει κάνει ο βουλευτής Ζακύνθου και υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να ρυθμιστούν οι οφειλές της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και νυν Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο κ.Κοντονής κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από την τοπική Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι, «η πρώτη προσέγγιση που έχει γίνει είναι να υπάρξει ρύθμιση των χρεών, που, εάν ευοδωθεί και καταλήξει ομαλά, θα υπάρχει τελικά διαγραφή του 70% των τόκων, δηλαδή σχεδόν της μισής οφειλής».

Επίσης, ο κ.Κοντονής αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα που έχει προκύψει για περίπου 200 Ζακυνθινούς αγρότες, οι οποίοι δεν έχουν λάβει την επιδότηση για το 2016 καθώς εντοπίστηκαν προβλήματα στα δηλωθέντα στοιχεία των εκτάσεων τους, ενημερώνοντας ότι έχει λάβει προσωπική διαβεβαίωση «πως το θέμα θα ρυθμιστεί και ότι οι Ζακυνθινοί αγρότες θα συμπεριληφθούν σε μια πανελλήνιας εμβέλειας ρύθμιση που θα υπάρξει γι’ αυτό το ζήτημα, ώστε να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που θα έπρεπε να είχαν λάβει». Μάλιστα, όπως ανέφερε, το πρόβλημα παρουσιάστηκε διότι «ορισμένοι από το υπουργείο γεωργικής ανάπτυξης επί ΝΔ δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τον ΕΑΣ για να πληροφορήσει αυτούς τους αγρότες»

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα