Θ.Καπέτη: «Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε κρίσιμες εξελίξεις παγκοσμίως» (audio)

14:35 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε κρίσιμες εξελίξεις παγκοσμίως -όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε γεωστρατηγικό επίπεδο- έκρουσε η γραμματέας Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Θεανώ Καπέτη μιλώντας την Τρίτη (04/04/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

«Παρόλο που μας μιλούν για ανάκαμψη, φαίνεται ότι πίσω από την προσωρινή πιθανή ανάκαμψη βρίσκεται η πιθανότητα

μιας νέας πολύ πιο συγχρονισμένης οικονομικής κρίσης, με έλεγχο αγορών πετρελαίου και φυσικού αερίου» ανέφερε επισημαίνοντας ότι «οι εξελίξεις στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα δείχνουν ότι η μόνη διέξοδος είναι η ανατροπή του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος που ζούμε».

Αναφερόμενη στο 20ο Συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε προχθές εξήγησε ότι «το κεντρικό ζήτημα ήταν πώς θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, ικανοί να πρωτοστατήσουμε στους αγώνες του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας για μια σοσιαλιστική κοινωνία». «Αν δεν πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της την οικονομία δε θα δει αλλαγές» τόνισε.

Ερωτηθείσα αν η επικείμενη συνάντηση της Πέμπτης του επικεφαλής της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κινείται στη δημιουργία μετώπου κατά της κυβέρνησης απάντησε: «Δε δίνουμε βαρύτητα σε τέτοιους είδους συναντήσεις». «Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ταυτίζονται στην κυρίαρχη πολιτική που πιστεύουν, στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Το ΚΚΕ δε θα το έχει σύμμαχο κανείς σε αυτό» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα