Θερινό Μουσικό Camp με την The Underground Youth Orchestra

11:47 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ιδιαίτερο μουσικό Summer Camp διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, προσφέροντας διασκέδαση και γνώσεις σε παιδιά και νέους μουσικούς που ασχολούνται με την κλασική και την τζαζ μουσική.

Για πέντε μέρες (Δευτέρα 21/8/2017 έως Σάββατο 26/8/2017) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντατικό σεμινάριο με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, συνδυάζοντας μαθήματα μουσικής και διακοπές πλάι στη θάλασσα,

σε μια πράσινη όαση στο Ρίο της Πάτρας, (Porto Rio Hotel).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τη διδασκαλία έργων μουσικής δωματίου και ορχηστρικά έργα που αφορούν τα παρακάτω όργανα: βιολί, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο, κιθάρα, πιάνο, φλάουτο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα και άρπα.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού, μονωδίας και διεύθυνσης ορχήστρας.

Στο σεμινάριο συμμετέχει επίσης η The Underground Youth Orchestra, δίνοντας την δυνατότητα σε σπουδαστές που δεν είχαν την ευκαιρία συμμετοχής σε ορχηστρικό σχήμα να αποκτήσουν αυτήν την εμπειρία. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε σπουδαστές διεύθυνσης ορχήστρας να διευθύνουν ένα οργανωμένο σχήμα, το οποίο έχει ήδη ορχηστρική εμπειρία, κάτω από την καθοδήγηση του Αναστάσιου Συμεωνίδη (μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ). Παράλληλα με τα μαθήματα και τα μουσικά σύνολα θα διοργανωθούν συναυλίες και ρεσιτάλ των συμμετεχόντων στο Μουσικό Camp.

Βασικός στόχος του μουσικού Camp, είναι η διάδραση των νέων μουσικών με την Ορχήστρα, και η συμμετοχή τους σ’ αυτήν, είτε ως μέλη της, είτε ως σολίστ. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Kόστος συμμετοχής: 150€ για τα ενεργά μέλη και 80€ για τους ακροατές μουσικούς. Στην τιμή περιλαμβάνεται το δικαίωμα συμμετοχής στο Σεμινάριο, (Ατομικά μαθήματα και μουσικά σύνολα διαρκείας 31 ωρών), στις διαλέξεις και στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν. Για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο φωνητικής, το κόστος για τα ενεργά μέλη επιβαρύνεται κατά 30€ και περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την πιανιστική συνοδεία.

Διοργάνωση: Ekfrassis Productions

Οι εγγραφές λήγουν στις 30 Ιουνίου 2017 και θεωρούνται έγκυρες με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Camp.

Keywords
Τυχαία Θέματα