Θεμελιώθηκε το νέο σχολείο

09:29 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την παρουσία μαθητών, δασκάλων και γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη, του αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Νίκου Ξυλούρη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στη θεμελίωση του νέου βιοκλιματικού σχολείου Γαζίου προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό

συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 300 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στον χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο, τόνισε το γεγονός πώς η Περιφέρεια βρίσκεται αποτελεσματικά δίπλα στους Δήμους όλης της Κρήτης και δήλωσε: «Είμαστε σήμερα ευτυχείς, γιατί ένα ακόμα όνειρο της κοινωνίας του Γαζίου γίνεται πραγματικότητα. Ένα έργο που δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε ακόμα και στην αγορά του οικοπέδου και υποστηρίξαμε. Γιατί αυτό που λέμε πρέπει και να το κάνουμε».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Η κατασκευή του νέου αυτού σχολικού συγκροτήματος, ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία για την πόλη μας. Και πιστέψτε με, πρόκειται για ένα σχολείο κόσμημα, όχι μόνο για το Γάζι, όχι μόνο για το Μαλεβίζι, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα