Ταξίδι γνωριμίας Αυστριακών Δημοσιογράφων στην Κρήτη

06:58 17/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργάνωσε με τον ΕΟΤ Αυστρίας και την Aegean Airlines, ταξίδι εξοικείωσης σε Αυστριακούς δημοσιογράφους.

Η ομάδα των δημοσιογράφων που φιλοξενήθηκαν στην Κρήτη εργάζονται σε μεγάλες έντυπες αλλά και ηλεκτρονικές εφημερίδες, και συγκεκριμένα συμμετείχαν

εκπρόσωποι από τα μέσα ενημέρωσης Kleine Zeitung, την TIP, το TRAVELLER, την NÖN αλλά και από την TAΙ όπως επίσης η υπεύθυνη πωλήσεων της Aegean Airlines στην Βιέννη Brigitte Göttlicher.

Στην Κρήτη βρέθηκε επίσης η blogger Vasileia Eleftheriadou, υπεύθυνη του blog “The Viennese Girl” που συγκέντρωσε πληροφοριακό υλικό για τη δημοσίευση άρθρων και αφιερωμάτων, για την προβολή του νησιού ως ιδανικός προορισμός ήλιου και θάλασσας, αλλά και για θεματικές μορφές τουρισμού, όπως οινοτουρισμός, γαστρονομικός και πολιτιστικός τουρισμός.

Οι δημοσιογράφοι ενθουσιασμένοι από την παραμονή τους στο νησί μας και την φιλοξενία εκφράστηκαν με τα θερμότερα λόγια για την Κρήτη, το περιβάλλον-φύση, τον πολιτισμό της, την ιστορία της, την Κρητική κουζίνα την οποία και γεύτηκαν, τονίζοντας ότι, την μοναδική εμπειρία που έζησαν θα την μεταφέρουν στα μέσα όπου εργάζονται.

Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο “Lavris” στις Γούβες Ηρακλείου όπου τους προσφέρθηκαν μοναδικές υπηρεσίες, ενώ ξεναγοί του νησιού φρόντισαν για την ξενάγηση τους σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και την πλήρη ενημέρωση τους για τα αξιοθέατα που περιλάμβανε το ολοήμερο καθημερινό πρόγραμμα τους. Τα τμήματα τουρισμού της Περιφέρειας φρόντισαν οι Αυστριακοί επισκέπτες να επισκεφτούν εκτός από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Κρήτης τα παραδοσιακά χωριά Θραψανό και Αρχάνες και τα παραδοσιακά χωριά του Δήμου Οροπεδίου στο Λασίθι όπου φιλοξενήθηκαν από τον Δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη.

Γεύτηκαν την κρητική κουζίνα-διατροφή σε εστιατόρια του Ηρακλείου, της Ελούντας, του Οροπεδίου και της Ιεράπετρας, ενώ συμμετείχαν σε ρακοκάζανο στο χωριό Στείρωνα Ηρακλείου και σε «Οινογευσία» στην Μονή Τοπλού στην Σητεία.

Η περιήγηση τους στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με την δραστηριότητα της ιππασίας στην Ιεράπετρα εμπειρία που τους ενθουσίασε. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού πρόσφεραν στους δημοσιογράφους «press kit» με ενημερωτικό υλικό για την Κρήτη καθώς και αντιπροσωπευτικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα