«Ταξίδι για ένα νέο κόσμο»: Αρχίζει σήμερα το Σπούτνικ Festival 2017

09:40 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Άλσος Στρατού στο Γουδή, ανοίγει σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 τις πύλες του το τριήμερο φεστιβάλ Σπούτνικ έως και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στο οποίο η φωνή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συναντά τον πολιτισμό, την τέχνη, τη νεανική δημιουργία, την αλληλεγγύη, τη συλλογική ζωή και στέκεται απέναντι στη λογική του ατομικού δρόμου και στα πρότυπα της τυποποιημένης διασκέδασης.

Συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπωλείο,

παιδότοπος, γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου και πλήθος δράσεων, θα λάβουν χώρα στην τριήμερη γιορτή των νέων της Αριστεράς με στόχο να δοθεί στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδος ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2017 «#2: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» επιδιώκει να δώσει φωνή σε οργανώσεις της LGBTQI+ κοινότητας, σε δομές αλληλεγγύης, σε μεταναστευτικές και προσφυγικές ομάδες, σε εργαζόμενους/ες και άνεργους/ες, σε επιχειρήσεις που εντάσσονται στον κλάδο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, σε συλλογικότητες που αγωνίζονται για τα κοινωνικά δικαιώματα.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ θέλουν να αναδειχτούν νέες και νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα προβολής της καλλιτεχνικής τους έκφρασης.

Το τριήμερο του φεστιβάλ θα ανέβουν στη σκηνή του Σπούτνικ, πολλοί και σημαντικοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Μαριώ, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η Ευτυχία Μήτριτσα και ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και οι εικαστικές εκθέσεις του φεστιβάλ, με αφιερώματα όπως εκείνο στον Μάρκο Βαμβακάρη και στη Μακρόνησο, αλλά και οι εκθέσεις των έργων των μαθητών των φυλακών Αυλώνα, όπως και η έκθεση ζωγραφικής προσφυγόπουλων.

Σημαντικές και οι θεματικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν κατά την τριήμερη διάρκεια του φεστιβάλ, όπως η θεματική για την εργασία υπό τον τίτλο «Κοινωνικές και θεσμικές παρεμβάσεις απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία».

Με ομιλητές τη Σία Αναγνωστόπουλου και τον Κώστα Δουζίνα, σημαντική θεματική βραδιά και συζήτηση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τουρνουά σκάκι, μπάσκετ και πινγκ πονγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα