Ταξίδι αυτογνωσίας στο Πανόραμα Κινηματογράφου

17:46 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την ταινία του Κώστα Φέρρη «Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο» συνεχίζεται αύριο Παρασκευή στις 7.00 μ.μ., το «3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο.
Πρόκειται για μια απ’ τις πολλές διασκευές της νουβέλας του Ντοστογιέφσκι «Λευκές νύχτες».

Βρισκόμαστε στην Αθήνα, το μήνα Αύγουστο, όταν οι κάτοικοι απουσιάζουν σε διακοπές. Στους δρόμους της μισοέρημης πόλης περιπλανιέται και ονειροπολεί ένας ιδιόρρυθμος δάσκαλος

της μουσικής. Στους Αέρηδες της Πλάκας συναντά την Άννα, μια παράξενη κοπέλα προσηλωμένη στις φαντασιώσεις της, η οποία περιμένει πάντα την επιστροφή του αγαπημένου της, για να την πάρει μακριά όπως της είχε υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο ακριβώς, όταν γνωρίστηκαν. Οι δύο ήρωες προσπαθούν να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον, με διαδοχικούς διαλόγους και μονολόγους που αγγίζουν το παράλογο.
Σενάριο Κώστας Φέρρης και Γιώργος Σκούρτης. Μουσική: Νίκος Κυπουργός. Φωτογραφία: Σταύρος Χασάπης. Παίζουν: Σπύρος Σακκάς, Μυρτώ Παράσχη, Ηρώ Κυριακάκη, Άλκης Παναγιωτίδης
Ακολουθεί στις 9.30 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Ο γιος του φύλακα» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Ο Μάρκος (Νικόλας Αγγελής), φιλόδοξος νεαρός δημοσιογράφος επαρχιακού καναλιού, αναζητώντας ένα κλεμμένο από την αλά κάντιτ-κάμερα εκπομπή του πιστόλι, οδηγείται καταχείμωνο στο χωριό της μητέρας του, ένα από τα εγκαταλελειμμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου.
Στην προσπάθειά του να το πάρει πίσω, θα έρθει αντιμέτωπος με τον Ηλία (Αποστόλης Τότσικας), έναν παράξενο νεαρό, γιο του φύλακα του χωριού. Η σύγκρουσή τους θα έχει απρόσμενο αποτέλεσμα, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού.
Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από ένα σπίτι, όπου ο θρύλος συναντά την πραγματικότητα.
Όπως σημειώνει ο Κουτσιαμπασάκος, «πρόκειται για ένα ταξίδι αυτογνωσίας του νεαρού Μάρκου μέσω της μύησής του στο παρόν και στο παρελθόν ενός μικρού χωριού της Πίνδου». Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ελένη Βεργέτη, Νικόλας Αγγελής, Δημήτρης Τζουμάκης. Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας, Σωκράτης Μάλαμας (τραγούδι), Μάρθα Φριτζήλα (τραγούδι). Σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Βασίλης Ραΐσης. Φωτογραφία: Οδυσσέας Παυλόπουλος.
Βραβείο κοινού, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και β΄ βραβείο καλύτερης ταινίας στη Θεσσαλονίκη.
Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Νικόλας Αγγελής.

Keywords
Τυχαία Θέματα