Τα μηνύματα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

12:56 21/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Μητρόπολη Αθηνών εψάλη δοξολογία, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο μήνυμά του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού υπογράμμισε τη σημασία των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο για την εδαφική ακεραιότητα όσο και την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Την αυτοθυσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά ταυτοχρόνως της ίδιας

της ΕΕ, καθώς η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, πιστές στην μακραίωνη παράδοση του Λαού μας και του Έθνους μας, υπερασπίζονται πάντα στο ακέραιο και μέχρις αυτοθυσίας τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος.

Και προσθέτει: «Ταυτοχρόνως, και επειδή η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίζονται τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο συνιστά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς εκείνους που θα διενοούντο ν΄ αμφισβητήσουν, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, το ισχύον Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Χρόνια πολλά. Και ας είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός συμπαραστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιτέλεση της Ιερής Αποστολής τους».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και το κοινωνικό σύνολο.

EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

Το ΠΑΣΟΚ, στο μήνυμα του τονίζει θαυμασμό και την εμπιστοσύνη στους υπερασπιστές των ιδανικών της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

«Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό η σκέψη μας σήμερα στρέφεται στους υπερασπιστές των ιδανικών της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Σ’ αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών και υψώνονται ως σύμβολα γνήσιου πατριωτισμού και αυτοθυσίας. Τιμούμε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που σήμερα γιορτάζουν στέκοντας μέρα και νύχτα ακοίμητοι φρουροί των συνόρων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία.
Η εμπιστοσύνη μας και ο θαυμασμός μας είναι δεδομένος», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι, στην ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας δεν γνωρίζει κομματικά σύνορα.

«Σήμερα, ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, το Ποτάμι θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό του για τη συμβολή του, τόσο στην αμυντική, όσο και στην κοινωνική υπεράσπιση της πατρίδας. Πρόσφατο παράδειγμα το τιτάνιο κοινωφελές έργο του στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο Τομέας Άμυνας με αφορμή τη μεγάλη γιορτή των ΕΔ θέλει να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας δεν γνωρίζει κομματικά σύνορα. Ας αφήσουν λοιπόν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της Βουλής απερίσπαστο το προσωπικό των ΕΔ στο έργο του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα